Lorik Ademi på träningen inför Mjällby borta i Svenska cupen.
Lorik Ademi på träningen inför Mjällby borta i Svenska cupen. Bild: Carl Bolinder

Lorik Ademi startar för Falkenbergs FF mot Mjällby i Svenska cupen

I avsaknad av en U21-serie har Falkenbergs FFF:s unga löften inte spelat match sedan i våras. När FFF möter Mjällby i Svenska cupen ges nu flera ungtuppar en chans i startelvan.
– Vi vill visa framfötterna, säger 18-årige Lorik Ademi.

ANNONS
|

Falkenbergs FF besegrade Mjällby i Allsvenskan för närmare en vecka sedan. Nu väntar återbesök på Strandvallen. Denna gång i Svenska cupens kvartsfinal.

– Det är klart att vi gärna vill trycka dit dem igen, säger Hasse Eklund.

Hur mycket prioriterar ni cupen i förhållande till Allsvenskan?

– Tittar man på det stora hela, med ekonomi och den biten, är det viktigare att vara kvar i Allsvenskan. Men nu är vi framme i kvartsfinal och då ska vi självklart göra allt för att gå vidare. Vi vill alltid vinna.

Efter en tuff inledande vecka med tre allsvenska matcher finns det skadekänningar i FFF-truppen. Under onsdagens matchförberedande träning syntes ett par unga ansikten i startelvan.

ANNONS

Den 18-årige innermittfältaren Lorik Ademi, som flyttades upp i A-truppen inför säsongen, ser ut att få chansen mot Mjällby.

– Lorik är en som står och knackar på dörren för att spela A-lagsfotboll. Nu får han och de andra chansen att visa vilken nivå de håller. Jag hoppas de tar det som en inspirerande uppgift.

Chanserna som Eklund pratar om har inte duggat tätt för FFF:s löften. Inte minst med tanke på att U21-serien inte längre finns. Den ställdes in i och med coronaviruset.

– Det har varit jättetråkigt. Man vill ju spela matcher, det är ju därför man sysslar med detta, säger Lorik Ademi.

I matchernas frånvaro har det blivit ännu viktigare att visa upp sig på träning. Men det är en tuff konkurrens för Ademi. På innermittfältet finns bland andra John Björkengren, Christoffer Carlsson och Marcus Mathisen.

– Det gäller att kämpa hårt varje träning och visa att man är redo för Allsvenskan. Konkurrensen gillar jag och trivs med. Jag känner att jag utvecklas mer när jag får se hur grabbarna spelar. Jag försöker lära mig av dem.

Mot Mjällby hoppas Ademi kunna bidra med sin bolltrygghet på mittfältet.

– Vi vet att de kommer sätta hög press, och då gäller det att vi lyckas spela oss igenom den. Vi unga vill visa framfötterna och ta Falkenberg vidare i cupen, det hade varit häftigt. Jag tror vi har en bra chans.

ANNONS

Om FFF tar sig förbi Mjällby väntar segraren mellan Malmö FF och AIK.

På den andra slutspelshalvan tar Häcken emot Elfsborg medan IFK Göteborg gästar Hammarby på Tele 2 Arena.

Falkenbergs FF startelva under onsdagens träning:

Viktor Noring - Gabriel Johansson, Mohammad Ahmadi, Tibor Joza - Karl Söderström, Melker Nilsson, Lorik Ademi, Anton Wede, Tobias Englund - Edi Sylisufaj, John Chibuike.

ANNONS