Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linus Dahl Bild: MICHAEL ERICHSEN
Linus Dahl Bild: MICHAEL ERICHSEN

Linus Dahl i Falkenbergs FF:s elva mot Malmö FF

Falkenbergs FF ställs mot Malmö FF.
Med i truppen är provspelaren Linus Dahl, senast i Ljungskile SK.
– Jag ska göra så gott jag kan, säger mittfältaren.
– Det är en intressant spelartyp, säger sportchef Håkan Nilsson.

Träningsmatcherna duggar tätt. I helgen kryssade FFF mot Gais, 1–1, och redan nu på tisdag är dags igen. Den här gången mot Malmö FF på bortaplan.

Då kommer en ny bekantskap att få chansen. Med i elvan är provspelaren Linus Dahl.

Mittfältaren gjorde sitt första pass med laget under måndagen.

– Det verkar vara en väldigt trevlig och professionell förening. Det känns som det är något snäpp upp från Ljungskile med faciliteter och professionalism runt laget, säger 25-åringen.

Vad har du för förväntningar på matchen?

– Det är första matchen för mig på länge. Jag har inte tränat ordentligt med något lag, men har försökt hålla igång så gott det går på egen hand. Det är fokus på att få en bra genomkörare. Allt kommer nog inte sitta som det gör i maj. Jag ska göra så gott jag kan.

Den tidigare IFK Göteborg-talangen Linus Dahl har de senaste säsongerna spelat i Ljungskile SK, och i fjol var han lagkapten i merparten av lagets matcher.

Det var han själv som kontaktade sportchef Håkan Nilsson om att få testa med FFF. Nilsson medger att 25-åringen har spännande kvaliteter.

– Vi söker en mittfältsspelare och en spelare med lite av de egenskaper som Linus har. Då menar jag lite mer fysik, aggressivitet och styrka i huvudspelet, säger Håkan Nilsson, som beskriver provspelaren som en tvåvägsspelare.

Det låter som en intressant spelartyp för er?

– Det är en intressant spelartyp för oss. Men vi känner också att om vi ska göra ytterligare någon värvning, eller komplettering av vår trupp, så vill vi vara så säkra man kan vara på att han är med och slåss om en plats i laget. Vi har några unga lovande grabbar som kanske inte är mogna i år, säger Nilsson med betoning på ordet kanske, och fortsätter:

– Det ska bli intressant att följa honom i veckan.

Hur länge Dahl ska provspela med Falkenbergs FF är ännu inte bestämt, men högst troligt blir det veckan ut. Den kontraktslöse mittfältaren vill hursomhelst spela till sig ett kontrakt i en annan klubb än Ljungskile SK.

– VI får ser lite hur veckan blir. Jag vill byta miljö från Ljungskile. Falkenberg är absolut ett jätteintressant alternativ.

Och den första matchen blir en utmaning. Malmö FF är trots allt regerande svensk mästare.

– Det blir kul. Jag tränade med ett division 3-lag, Landvetter IS, i två veckor. Det blir något snäpp upp från det, säger Dahl med ett skratt.

Så startar Falkenbergs FF mot Malmö FF: Viktor Noring – Mahmut Özen, Kalle Björklund, Tobias Karlsson, Tobias Englund – Christoffer Carlsson, Melker Nilsson, Linus Dahl – Oliver Hintsa, Adam Bergmark Wiberg, Edi Sylisufaj.

Avbytare: Nadeem Omar, Gabriel Johansson, Axel Norén, Anton Wede, Matthew Garbett, Linus Borgström, Elliot Hintsa.

Källa: falkenbergsff.se.

Läs mer: Brattberg lämnar FFF för allsvensk toppklubb

Läs mer: Eklund imponerad av Björklunds debut

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här