Lagkaptenen vässade fingret med en stavmixer

Nu kan Falkenbergs FF:s Tibor Brink Joza sälla sig till skaran över idrottsmän som åker på konstiga skador. - Jag var stressad och mixade fingret, säger Brink Joza.

ANNONS
|

Ni kanske undrar varför Tibor Brink Joza inte fanns med alls i matchen mot IFK Göteborg? Förklaringen finns under ett kraftigt bandage runt hans ena pekfinger. Skadan uppstod på matchdagen.

– Jag skulle käka lunch och samtidigt fixa mat till min yngsta dotter. Jag var väldigt stressad, säger Brink Joza.

Han använde en stavmixer. Och sen gick allt snett när han skulle kolla av temperaturen på hennes mat.

– Jag glömde koppla ur sladden och använde fingret istället för en sked. Sen råkade jag trycka på startknappen...

Gjorde det ont?

– Jag kände inte av det, men det smällde till i fingret. Det gjorde mer ont senare när de hade sytt fingret. Jag ska dit igen för en koll idag. Och kanske få en skena. Jag känner ju att vid minsta touch så gör de svinont.

ANNONS

FFF:s Tobias Tuvesson inflikar:

– I omklädningsrummet sa han att han hade räddat en äldre dam från en hund.

Och har man vässat fingret med en mixer, ja då är ju ett Hallandsderby ingenting i jämförelse vad gäller smärta.

– Det kan gå hur som helst. Vi måste hitta energi till matchen och glömma det som hänt. Alla har ju räknat ut oss, men tar vi en trea är vi med igen, säger Brink Joza.

Även U21-landslagsspelaren John Björkengren pratar om energi.

– Vi har en revansch att utkräva och mycket att bevisa. Det var ingen höjdarmatch när vi möttes sist (3-1 till Bois). Det kändes som de hade spelat längre än oss i Allsvenskan. Nu ska vi ha mest energi och vinna de flesta duellerna.

Gustaf Nilsson har tre varningar

Både John och Gustaf Nilsson står på tre varningar, men det ska inte påverka menar Björkengren.

– Nej, jag har stått på tre gula länge. Någon gång kommer det komma.

Gustaf Nilsson vilade från träningen.

– Han har en ömmande hälsena och vilade i dag för att han ska kunna spela i morgon, säger tränaren Hasse Eklund som trots tabelläget leder ett leende lag.

– Vi kan inte lägga oss och dö. Vi har inte fått de poäng vi vill ha. Då handlar det mycket om att skaffa en bra känsla. Vi har inte varit dåliga, men saknar självförtroende och då gäller det att bygga upp det igen.

ANNONS

– Får du en seger så får du luft under vingarna. Vi får kriga oss till marginalerna. Det finns ingen annan väg att gå än framåt och leverera mer än man behövt tidigare.

Vad säger du om Varberg, är du överraskad eller inte?

– Det kan hända när man får segrar i början av säsongen och man bygger självförtroende. Varberg har gjort det svårt för många motståndare. Och nu har de tagit så många poäng att de inte funderar så mycket. De bara kör på. Sirius är också ett sånt lag. Jag önskar att vi kan komma in i samma ”flow”.

TV: Se uppsnacket inför det allsvenska derbyt

ANNONS