Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Lagkapten var för dålig och byttes ut

En försvarsmässig härdsmälta försatte Falkenbergs FF i chock. Och lagkaptenen Tobias Karlsson blev utbytt.
- Jag var för dålig helt enkelt.

2016, säsongen som innebar att Falkenberg åkte ur med dunder och brak, hade sina bottennapp; Djurgården (b) 0-5, Jönköping (h) 0-5, Elfsborg (b) 0-5 och Häcken (b) 0-7.

Nu var det dags igen 2019. Matchen var över på 18 minuter då Hammarby gjorde 3-0 och Falkenbergs FFs försvar hade rämnat totalt.

- En rejäl mardröm för oss. jag hade önskat att matchen hade blåsts av där, sa Falkenbergs tränare Hasse Eklund.

FFF hängde inte med alls i djupledsspelet. Eller när Hammarby satte fart på passningsspelet.

Speciellt Tobias Karlsson hade tufft.

- Så här dåligt har jag aldrig varit med om att vi spelat tidigare, sa Tobias.

Inte ens 2016?

- Inte som jag kommer ihåg. Idag kom vi inte upp i nivå någonstans. Vi var för långt ifrån och smällde inte i närkamperna. Och våra ben var tunga och efter 0-3 är ju matchen nästan över.

I början av andra satte Hammarby två mål till på snabba kontringar.

- Jag tycker ändå att vi startade andra helt okej, men så åkte vi på de två kontringarna. Och då var det ridå.

Du blev utbytt efter de målen, varför?

- Jag var för dålig helt enkelt. Det var första gången jag blivit det utan att ha varit skadad. Det kan bli så ibland, sa Tobias Karlsson.

Hasse Eklund motiverade bytet:

- De sprang in bakom oss hela tiden och jag ville ha in en snabbare spelare. Och det finns inga heliga kor i det här laget.

Betygen i matchen

Det blev inte bättre och Hasse Eklund hade inget att skylla på.

- Siffrorna speglar matchen. Hammarby hade ett frejdigt varierat anfallsspel som vi inte hade något motmedel mot. Vi räckte inte till idag. Det är bara att tacka för lektionen.

- De har ett så rörligt anfallsspel och på det här underlaget går det fort. Det här är nog den värsta arenan för oss om man jämför med hur vi kan träna i Falkenberg på Kristineslätt och i Vinberg. Det skiljer sekunder på passningarna på det här snabba gräset. Det är nästan omöjligt att förbereda sig inför, sa Hasse Eklund.

Försvaret hade inget motmedel.

- Det spelade ingen roll om vi gick ner på fem man i backlinjen och fyra mittfältare och en anfallare. De hittade ändå vägar kring detta.

Anfallsmässigt kom laget ingenvart.

- Vi fick inte i gång det spelet alls och kom till korta på mittfältet mest hela tiden, men vi gjorde ju ändå två mål i matchen..,sa Hasse Eklund som faktiskt hade tankarna någon annanstans i andra halvlek

- Det var så tufft att jag började tänka på nästa match istället. Det här ska vara ett isolerat tillfälle.

På slutet kunde Falkenberg reducera två gånger om. Tibor Brink Joza gjorde sitt första allsvenska mål någonsin. På nick på hörna.

- Idag fungerade detta men jag vet inte vad jag ska säga egentligen eftersom vi låg under med 0-6 då. Men det var ju skönt att spräcka nollan ändå.

Men det var ju ändå ett unikt mål!

- Klart det är kul att göra mål och visst har vi skämtat om att jag inte gjort något i Allsvenskan men det betydde inte mycket alls.

Han blev inbytt istället för Tobias Karlsson.

- Det var frustrerande att sitt på bänken och se sina lagkamrater slita och Hammarby göra mål och skapa lägen. Men man sitter inte och snackar om hur andra spelare gör på plan. Men det klart, det är väldigt jobbigt när de gör mål efter mål.

Och Robin Östlinds arbete resulterade i hans andra mål på två matcher, men det var mest kosmetika på en eftermiddag som klubben helst ville glömma.

Läs allt om FFF här

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här