Kalle Söderström kan missa FFF:s cuppremiär

Här kommer ett glädjebesked för FFF-supportrar: Samuel Adrian är tillbaka. Däremot är det osäkert om Kalle Söderström kommer till spel i cuppremiären.
– Han har problem med magen, säger tränare Hasse Eklund.

ANNONS
|

Nu börjar tävlingssäsongen för Falkenbergs FF.

På måndag reser laget några mil norrut för att ta sig an Utsiktens BK. Ett Utsikten som tog en något krånglig väg till svenska cupen. Göteborgslaget slog Norrby – som överklagade till Svenska Fotbollförbundet efter ett byteskaos i förlängning. Efter att två nämnder hanterat ärendet fick Utsikten till slut rätt.

FFF:s väg till gruppspelet var desto enklare. ”Gulvitt” slog Astrio med 9–0.

Läget är relativt ljust i Falkenbergs FF inför cuppremiären. Utöver de långtidsskadade spelarna, som Kwame Kizito och Tim Erlandsson, är det egentligen bara Kalle Söderström som det finns ett frågetecken kring.

ANNONS

– Han har problem med magen. Han är tveksam till i morgon (läs måndag), säger tränare Hasse Eklund.

MFF-lånet Samuel Adrian har missat de senaste träningsmatcherna, mot Varbergs Bois, Gais och just Malmö FF. På söndagens träning var 22-åringen med och han finns tillgänglig.

– Jag har haft problem med foten. Men det är bra nu, säger mittfältaren.

Han fortsätter:

– Jag ser fram emot att spela, vilket är mitt mål den här säsongen – att spela många matcher. Det ska bli kul och jag hoppas kunna bidra med mina styrkor.

Hasse Eklund gläds åt att kunna disponera Adrian.

– Han gjorde en bra match mot Halmstad. Det är en kille som höjer kvaliteten på laget och han är en duktig passningsspelare. I och med att vi spelar mycket passningsspel så är han en viktig del för oss, säger Eklund.

Adrian känner att han är i hyfsat bra slag.

– Jag har bara spelat en match, men jag tycker att det gick bra då. Visst, man har varit borta lite grand, men det är inte så länge. Allt försvinner inte på en gång. Det känns bra.

Surt att missa senaste matchen mot MFF?

– Ja. Jag såg verkligen fram emot att spela den matchen. Jag hade kanske kunnat spela den, men man får vara klok. Det är bättre att det blir bra än att stressa.

ANNONS

Adrians inledande intryck av Falkenbergs FF har varit positiva. Och det har bildats lite av en ”Skånekoloni” i klubben. Förutom Adrian är även Linus Borgström inlånad från Malmö FF – och Melker Nilsson har samma förening som moderklubb. Dessutom är även Viktor Noring söderifrån.

– Det är några skåningar och det är faktiskt ganska skönt. Annars blir man säkert utpekad, säger Adrian och skrattar.

Utsikten är ett av tre lag i Falkenbergs FF:s grupp. De andra två är allsvenska Elfsborg och Degerfors.

– Det är en tuff grupp. Lika mycket som Utsikten vill slå oss för att vi ligger högre upp i seriesystemet, så vill vi visa att vi är bättre än de som är i allsvenskan. Jag hoppas såklart att vi ska få med oss så bra resultat som möjligt i varje match.

Adrian är inte den enda som ser fram emot att tävlingssäsongen drar igång.

– Det blir kul. Man märker en annan tändning på spelarna, säger Hasse Eklund.

Hur blir det att gå in med någon form av favorittryck?

– Vi funderar inte på det. Vi vill hitta delar i vårt spel som göt att vi kan vinna matchen.

Läs mer: Eklund lovordar provspelaren efter mötet med MFF

ANNONS
ANNONS