"Känns som vi fått storstadssupportrar"

Hasse Eklund bemöter supportrarnas kritik. FFF-tränaren känner sig lugn trots inledningen.

ANNONS
|

Supportrarnas kritik har inte undgått Falkenbergs tränare Hasse Eklund.

– Men det är inget jag funderar på. Det är svårt att vara någon som passar alla. Jag kan försäkra dig att jag gör mitt bästa för Falkenberg, säger Eklund.

Vad tycker du om deras åsikter?

– Falkenbergs styrka har alltid varit att vi jobbat långsiktigt men nu känns det som vi fått storstadssupportrar. Folk har kort tålamod med tanke på förra året. Jag älskar deras engagemang men det här kanske inte hjälper FFF, säger han.

Hur påverkas du?

– Jag känner mig ganska lugn. Vi jobbar på bra och vi har blivit bättre och bättre för varje match. Det är klart att vi vill ha en seger men jag känner ingen oro ännu.

ANNONS

Hur jobbig är den här perioden för dig?

– Det är klart att det är tufft med tanke på hur det såg ut förra året. Vi vill ha en bra start, vi vet vad det betyder.

Har du fortfarande energi att vända det här?

– Absolut, jag tycker det är jättespännande att jobba med Falkenberg och ta fram unga spelare som exempelvis Niclas Eliasson, Gustaf (Nilsson) och Jesper (Karlsson) och se dem prestera i andra klubbar. En del kanske inte tror det men jag har superenergi, säger han.

– Jag har varit här i tre år, sålt spelare för tio miljoner kronor, vunnit Superettan och tränat laget i Allsvenskan i två år. Jag vet om att jag är en duktig tränare.

Känner du att du har styrelsens förtroende?

– Ja, det gör jag. Falkenberg står bakom mig och just nu jobbar vi, spelare, ledare och föreningen, för att vända det här.

– Men vill styrelsen eller någon annan ha en annan riktlinje får de tala om det. Fram till dess kör jag på.

Vad är det som inte fungerat inledningsvis?

– Vi har många nya spelare och en del kom in sent. I Svenska cupen satsade vi på Daniel (Johansson) och (Stefan) Rodevåg som mittbackar men de skadade sig. Då blev det Tibbe (Tibor Joza) och David (Svensson) och de blir bättre och bättre men behöver tid för att bli samspelta, säger han och tillägger:

ANNONS

– Man behöver en stark centrallinje och vi har väl inte hittat den än. Man behöver kontinuitet och det har vi inte fått.

Kan ni vända det här och bli ett topplag?

– Ja, många spelare ser bättre och bättre ut, som (Mahmut) Özen, (Dominic) Chatto och Amin (Nazari). Erik (Pärsson) och Viktor (Götesson) är unga och har potential, tiden talar för dem.

– Vi har en bra trupp och det har bara gått fem omgångar. Det kan hända mycket, säger Eklund.

ANNONS