Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Experterna tror att Mahmut Özen och Adam Bergmark Wiberg blir ett topplag i superettan. Bild: NICKLAS ELMRIN
Experterna tror att Mahmut Özen och Adam Bergmark Wiberg blir ett topplag i superettan. Bild: NICKLAS ELMRIN

Journalisternas dom - Falkenbergs FF får kvala uppåt

Mediekåren har tippat superettan 2021.
Och ska man tro journalisterna kommer Falkenbergs FF sluta trea i superettan.
– Jag och klubben har lite erfarenhet av att åka ur och komma tillbaka, säger tränare Hasse Eklund till Discovery+.

Falkenbergs FF lyckades inte hålla sig kvar i allsvenskan 2021. Klubbens målsättning har sedan uttåget varit rak och tydlig: FFF ska tillbaka till svensk fotbolls finrum.

Journalistkåren tror också att FFF kommer att ha möjligt till att ta sig upp i allsvenskan igen redan den här säsongen.

När ”experternas” traditionsenliga tips tillkännagavs på årets upptaktsträff så var domen att Falkenbergs FF kommer att sluta på tredje plats, det vill säga kval.

Hasse Eklund, tränare i Falkenbergs FF, medger att målet är att gå upp.

– När man åker ur gäller det alltid att reparera det dåliga självförtroendet och skapa lite ”go” i föreningen igen. Vi förlorade många matcher förra året och nu har vi fått en nystart med många nya spelare samtidigt som vi sänkt med medelålder ganska mycket från 28 till 23. Det känns som en spännande trupp att göra någonting med, säger Eklund till Discovery+.

Helsingborgs IF tros vinna serien och den andra direktplats väntas Gif Sundsvall, som slutade sexa i superettan i fjol, ta.

Hasse Eklund tror att FFF:s nyckel för att haka på i toppen är att ta sig ur startblocken direkt.

– Det gäller att få en bra start och ha jämna prestationer. Vi har också lite möjligheter ifall att det inte skulle gå så bra; som att vi kan få in någon spelare till om det skulle behövas. Det gäller att försöka fördela de här prestationerna över 30 omgångar och försöka skapa den där lilla turen. Jag tror att vi, precis som många andra, känner att man vill ha en bra start så man kommer igång och inte hamnar för långt efter.

Nykomlingen Vasalund och Norrby spås åka ur medan IFK Värnamo tillsammans med Landskrona Bois tippas hamna på de negativa kvalplatserna.

FFF spelar sin premiär mot Gais den 10 april hemma på Falcon Alkholfri Arena. Det känner Eklund väl till. Det är matchen han förberett sig lag på - försäsongen har lite varit det den har varit.

– Jag tycker att vi har tagit steg hela tiden och blivit bättre och bättre. Jag tycker att vi förbättrat våra prestationer vecka för vecka. Vi vet om att första matchen är mot Gais och det är den som gäller. Vi har mött tufft motstånd och inte fått så många resultat med oss. Men jag vet att det är serien som gäller och det är det som har varit vårt fokus. Matcherna dessförinnan stör mig inte så mycket. Jag och klubben har lite erfarenhet av att åka ur och komma tillbaka.

Så tippar den samlade mediekåren superettan

1) Helsingborgs IF

2) Gif Sundsvall

3) Falkenbergs FF

4) Trelleborgs FF

5) Östers IF

6) Västerås SK

7) Jönköpings Södra IF

8) Gais

9) IK Brage

10) Akropolis IF

11) Örgryte IS

12) AFC Eskilstuna

13) IFK Värnamo

14) Landskrona Bois

15) Vasalunds IF

16) Norrby IF

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här