John Chibuike.
John Chibuike. Bild: SUVAD MRKONJIC

John Chibuike slog till med första målet för säsongen: ”Domaren förstörde matchen”

John Chibuike gjorde sitt första allsvenska mål för säsongen. Men det hamnade i skymundan – domaren Adam Ladebäck var i stället i fokus.
– Han förstörde matchen, säger nigerianen.

ANNONS
|

FFF tog ledningen mot IFK Norrköping på bortaplan efter ett långt inkast från Kalle Söderström. Vem som gjorde det? John Chibuike. Det var hans första fullträff i allsvenskan den här säsongen.

– Det har varit ett långt år med många olika saker och jag är så glad för att det äntligen hände. Så, så glad, säger anfallaren.

Men Chibuikes glädje blev förbytt till vrede. Efter tre straffar på tretton minuter var IFK Norrköping i ledning med 3–1.

– Domaren förstörde matchen. Straffarna var katastrofala för oss. Men det är väl en sådan sak som har att göra med skillnaden.

Pratade du med domaren?

ANNONS

– Ja, jag sa att han inte var rättvis. Det måste du vara. Han gav mig bara ett gult för att jag klagade. Han måste lyssna på min åsikt, men då hade han bara kunnat ge mig ett till gult kort.

Är det frustrerande?

– Ja, det är det.

Chibuike blev varnad och det var hans fjärde den här säsongen. Det innebär att han är avstängd i ödesmatchen mot Helsingborgs IF. Det är även Tobias Englund.

– Vi får se vad som händer, vi har bra spelare. Vi vet var vi är och allting kan hända. Det handlar bara om att korrigera misstagen, säger Chibuike.

Hasse Eklund valde att nyttja alla sina byten och anledningen var delvis på grund av att några spelare riskerade avstängning.

– Sedan hade vi en del med småproblem på ett par spelare och då är det bättre att inte riskera någonting.

Matchen slutade 4-1 till IFK Norrköping. FFF ställs härnäst mot HIF och därefter är det Mjällby som väntar i sista omgången.

Domaren Adam Ladebäck ville inte ge sin syn på situationerna. Han valde att nobba media.

Läs mer: Hasse Eklund på väg att lämna Östgötaporten efter straffarna

ANNONS

Läs mer: Betygen på FFF-spelarna efter förlusten mot IFK Norrköping

Läs mer: Så var matchen – minut för minut

ANNONS