Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

John Chibuike imponerade när Falkenbergs FF cupvann

Falkenbergs FF vann cupmatchen mot Astrio med 9-0. John Chibuike gjorde fem av målen. - Det kändes så bra, sa anfallaren.

Det var den 3 augusti 2019 som John Chibuike senast gjorde ett tävlingsmål för Falkenbergs FF. När FFF vann med 9-0 mot division 3-laget Astrio i Svenska cupen under onsdagen lossnade det för anfallaren. Rejält.

Han gjorde 1-0 redan efter tio minuter och sedan rullade det bara på. När slutvisslan ljöd hade anfallaren svarat för fem mål.

– Det kändes så bra. Jag vill alltid göra mål. Vi var tvungna att visa att vi är bättre än dem. Det var vad vi gjorde, sa Chibuike.

Fem mål var länge sedan Chibuike gjorde. Om han ens gjort det.

– Jag vet inte riktigt. Jag tror att jag gjorde fyra mål runt år 2011. Jag älskar att göra mål och jag älskar att slå assist.

Det var heller inga dussinmål Chibuike gjorde. Bland annat svarade han för ett solonummer och en av de andra fullträffarna var med fel fot, Chibuikes högra.

Chibuike har den här säsongen framträtt i 21 allsvenska matcher, men endast startat i nio av dem. Han tycker att dialogen med Hasse Eklund om speltiden är god.

– Den är bra. Han pushar mig. Det är fotboll. Ibland sitter de bästa spelarna på bänken på grund av situationen. När chansen kommer så tar jag den.

Kanske stärkte insatsen mot Astrio Chibuikes aktier.

– I fotboll kan allt hända. Jag vet att jag är stark och att jag gör bra ifrån mig i matcherna som de spelar mig i. Tränaren har sina anledningar och jag accepterar det.

Hasse Eklund var imponerad av vad han såg av 31-åringen på Söndrums IP och FFF-tränaren tror att han kan få nytta av Chibuike i slutspurten av den allsvenska säsongen.

– Jag vill att de tar vara på de här matcherna och även om det blir lite väl enkelt på slutet så är det viktigt att få en bra känsla med sig. Gör man fem mål har man en bra känsla, oavsett vilket motstånd det är emot. Han visade att han tog matchen på rätt sätt, sa Eklund.

– Vi har slitit med målskyttet och även John har gjort det i tidigare matcher. Det här kan vara proppen som går ur och att det lossnar för honom självförtroendemässigt. Han har kvaliteter. Det handlar mest om självförtroende och det får man i sådana här matcher. Han är med i bilden inför Häcken.

Eklund är även tillfreds med matchen som helhet.

– Jag är jättenöjd. Grabbarna startade väldigt fokuserat, vilket är viktigt i cupmatcher mot lag i de lägre divisionerna, och det står 2-0 efter en kvart. Det var jättebra.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här