200629 Falkenbergs John Björkengren under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg.Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0008
200629 Falkenbergs John Björkengren under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Falkenberg den 29 juni 2020 i Varberg.Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0008 Bild: Krister Andersson

John Björkengren till Lecce

Mitt under brinnande slutspurt försvinner en av Falkenbergs FF:s nyckelspelare. John Björkengren är klar för italienska Lecce.

ANNONS
|

I går förlorade Falkenbergs FF mot BK Häcken med klara 0-3. Det blev John Björkengrens sista match för FFF. I alla fall på ett bra tag.

Under söndagseftermiddagen blev det officiellt att han kommer fortsätta sin karriär i italienska Serie B.

– Jättetrevligt. Vi blir av med en duktig spelare inför slutspurten, men så är den här världen, säger Håkan Nilsson, sportchef i Falkenbergs FF och fortsätter med stolthet i rösten.

– Det blir ytterligare en egen produkt från vår verksamhet som får en sån här chans. Sen kan man alltid ha synpunkt på tidpunkten. Men vill han så måste vi göra allt vi kan för att han ska få sin dröm uppfylld.

ANNONS

Nilsson säger att affären varit på gång i en och en halv vecka. John Björkengren har ett utgående kontrakt. Därför blir inte FFF lottlösa då man säljer honom i det här läget av säsongen.

– Vi får en slant för honom svar ja.

Var det hans drömmar eller att ni såg rent ekonomiskt på det?

– Det ena ger det andra. John har ett utgående kontrakt och vi har inte med säkerhet garanti för att han hade skrivit nytt med oss. Då hade det varit helt andra pengar också.

När HN pratar med Håkan Nilsson bekräftar han att John Björkengren befinner sig på läkarundersökning hos sin nya klubb.

I en kommentar på Falkenbergs FF:s hemsida säger John Björkengren: ”Vi har haft många fina stunder tillsammans så som avancemanget upp till allsvenskan och även förra året när vi höll oss kvar med säsongens sista spark. Men idag tar jag nästa kliv i min karriär efter nästan tio år i föreningen. Från att jag kom som 13-åring fram tills nu så har klubben verkligen behandlat mig på bästa möjliga vis. Det tar emot att lämna klubben som har gjort så mycket för mig, ni är en del av mig. Stort lycka till i slutskedet av säsongen”.

ANNONS
ANNONS