Elfsborgs Jesper Karlsson och Falkenbergs John Björkengren.
Elfsborgs Jesper Karlsson och Falkenbergs John Björkengren. Bild: Bildbyrån

John Björkengren och Jesper Karlsson uttagna i U21-landslaget

Förbundskapten Roland Nilsson annonserade under onsdagen truppen till U21-landslagets EM-kval. Falkenbergs FF:s John Björkengren får fortsatt förtroende och falkenbergaren Jesper Karlsson är efter sin succé i Elfsborg uttagen för första gången.

ANNONS
|

Roland Nilsson har tagit ut en trupp på 20 spelare till U21-landslagets EM-kvalmatcher nästa månad. Island väntar på bortaplan fjärde september och Italien på hemmaplan fyra dagar senare.

Samlingen är den första sedan november förra året.

Jesper Karlsson med för första gången

Nilsson har, precis som i november, tagit ut Falkenbergs FF:s John Björkengren.

– Det är självklart roligt. Det var ett tag sedan vi hade en samling, så det är härligt att få vara med igen, säger Björkengren.

Innermittfältaren har varit en av FFF:s bästa spelare så här långt in i Allsvenskan. 21-åringen har startat i stort sett samtliga matcher.

– Det har känts bra. Det har väl varit lite upp och ner för både mig och laget men överlag är jag nöjd med min prestation. Jag har fått mycket speltid och det har jag trivts med, jag tycker kroppen har klarat av det bra.

ANNONS

Dessutom får Björkengren sällskap av Falkenbergsfostrade Jesper Karlsson som har en mycket fin säsong i Elfsborg med nio mål hittills.

– En spelare som jag känner väl sedan innan, så det är självklart extra roligt att han också är uttagen, säger Björkengren.

Uttagningen är den första i U21 för Karlsson – som det har funnits rop om A-landslaget kring. Men det är inget han tänkt på själv.

– Det ska bara bli kul. Jag ska göra min grej och det spelar ingen roll med vilket lag. Jag hoppas att jag får spela och att vi kan slå Italien och Island. Det är det enda jag har i huvudet. Jag hatar att förlora, säger Karlsson till Borås Tidning och fortsätter:

– Det har känts bra nu i Allsvenskan och det är kul att få vara med där. Det är stort, man vill alltid representera ett landslag.

Namnstarkt Italien väntar

John Björkengren har hyfsad koll på den första motståndaren Island. Därefter väntar Italien på bortaplan.

– Det brukar vara ett namnstarkt lag. Det ska bli kul att ställas mot de bästa. Det blir ett test för att se var man själv står.

Han hoppas givetvis på speltid. Han slåss om mittfältsplatserna med bland andra Blåvitts August Erlingmark och Häckens Daleho Irandust.

ANNONS

– Det är tuff konkurrens men självklart är målet att få så mycket speltid som möjligt.

Hela truppen:

ANNONS