Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs målvakt Johan Brattberg blir utvisad efter en frilägesfällning under lördagens allsvenska fotbollsmatch mellan Falkenbergs FF och Östersunds FK på  Falcon Alkoholfri Arena
. Bild: Adam Ihse/TT
Falkenbergs målvakt Johan Brattberg blir utvisad efter en frilägesfällning under lördagens allsvenska fotbollsmatch mellan Falkenbergs FF och Östersunds FK på Falcon Alkoholfri Arena . Bild: Adam Ihse/TT

Johan Brattberg utvisad i Falkenbergs FF möte med Östersund

I jakten på en kvittering följde Johan Brattberg med upp på en hörna. Istället för osannolik matchhjälte blev målvakten utvisad efter att ha stoppat en fri Östersunds FK-spelare.

Det blev aldrig någon riktig slutforcering från Falkenbergs FF mot Östersunds FK i Allsvenskan.

När FFF fick hörna på tilläggstiden beslöt sig målvakten Johan Brattberg för att följa med upp i straffområdet. Hörnan blev misslyckad och Östersund kontrade.

Johan Brattberg utvisad

Brattberg fick då springa mot eget mål och hann halvvägs innan han tvingades kapa ÖFK:s Martin Pager som hade gjort 0–2 om Brattberg inte varit där.

– Jag tänkte inte så mycket utan försökte mest ta bollen. Men han petade förbi mig och jag träffade honom. Det kändes rätt så solklart, säger målvakten.

Du kände direkt att det skulle bli rött?

– Ja, jag såg att domaren la handen på sin bakficka. Jag kände att det var friläge, så det var inte så mycket att protestera mot.

Drygt halvtimme dessförinnan på Falcon Alkoholfri Arena tog Östersunds FK ledningen via en hörna. Jordan Attah Kadiri fick stå fri i straffområdet och nicka in ledningen, otagbart för Brattberg.

– Med en bättre sikt kanske jag hade hunnit ta den, men den var bra placerad och kom fort. Det känns som att det var allt för många FFF-spelare runt om honom. Vi borde absolut ha tagit bort bollen. Från min synvinkel kändes det som ett för enkelt mål, konstaterar Brattberg som nu missar Djurgården borta på onsdag.

– Jag vill spela varje match, så det känns naturligtvis inte bra. Men det är som det är - det finns inte jättemycket jag kan göra åt det nu.

Med all sannolikhet kommer istället Viktor Noring ta Brattbergs plats i målet på onsdag.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här