Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Brattberg har skrivit kontrakt med BK Häcken. Men han kommer tillbaka till Falkenberg på lån. Bild: JOHAN AXELSSON
Johan Brattberg har skrivit kontrakt med BK Häcken. Men han kommer tillbaka till Falkenberg på lån. Bild: JOHAN AXELSSON

Johan Brattberg lämnar Falkenbergs FF – klar för BK Häcken

Ryktena kring det eventuella klubbytet har cirkulerat under de senaste veckorna. Nu är det klart. Johan Brattberg lämnar Falkenbergs FF för BK Häcken.

FFF-målvakten Johan Brattberg har den senaste tiden tränat med, och vaktat målet för, BK Häcken. Det har rapporterats om att en övergång till det allsvenska laget på Hisingen har varit nära. Nu är det bekräftat.

– Vi är och har varit överens med BK Häcken hela tiden sedan frågan kom upp, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson och fortsätter:

– I dag skriver han på en övergång för Häcken. Hur länge vet jag inte, men fler år än under 2021 utgår jag från i alla fall.

24-åringen har, enligt BK Häckens hemsida, skrivit på ett tvåårsavtal med klubben.

Men Johan Brattberg kommer tillbaka till Falkenbergs FF – på lån.

– Upplägget blir att Johan kommer att skriva på för Häcken och är i Häcken över Svenska cupen-äventyret. Sedan kommer vi att låna Johan fram till transferfönstret öppnar till sommaren.

Att FFF lånar tillbaka Brattberg under säsongens inledning har med lagens målvaktssituation att göra. Det har framför allt varit ett önskemål från Falkenbergs sida då det ännu är oklart när Tim Erlandsson kan vakta målet igen efter korsbandsskadan.

– Det är en trygghet för oss. Sedan säger jag inte vem som kommer stå i mål i början, om det blir Viktor eller Johan, men det är en bra trygghet för oss innan Tim är fullt igång.

Är ni nöjda med den här överenskommelsen?

– Vi är nöjda med uppgörelsen vi har med BK Häcken, absolut. Vi har en bra relation med dem. Vi har aldrig stoppat spelare som vill vidare i karriären och det tänker vi inte göra nu heller, säger Håkan Nilsson.

Brattberg lämnar alltså den klubb han har spelat för hela livet och enligt honom själv är det blandade känslor.

”Det känns speciellt. Jag har ju fram tills nu alltid tillhört FFF. Det är såklart tråkigt på ett sätt men samtidigt är jag redo för nästa steg i min karriär, så det är blandade känslor. Det känns väldigt bra att skriva på för BK Häcken. Jag har fått ett bra välkomnande och tycker att det är en väldigt bra klubb på många sätt. Jag kommer lånas ut till FFF fram tills sommaren, så jag släpper ju inte helt taget om min moderklubb riktigt än. Det ska bli en spännande vår och förhoppningsvis så kommer det bli riktigt bra”, säger han till FFF.

Läs mer: Johan Brattberg på väg att lämna FFF för Häcken

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här