Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Ericssons tankar kring petningen i Falkenbergs FF

Falkenbergs FF sliter lite mer på sina spelare än till exempel Varbergs Bois. Men plötsligt tog Jacob Ericssons svit slut.

Jacob Ericsson har spelat varje match från start sedan han kom till Falkenbergs FF inför förra säsongen när klubben gick upp i Allsvenskan i fotboll.

Men efter fem raka starter 2020 fick han se hela matchen mot AIK från bänken.

– Det är väl inget konstigt egentligen. Vi har många bra spelare och är ett lag. Men det var ganska ovant absolut och nästan jobbigt att se på, man känner ju för laget och vill hjälpa till.

Jacob Ericsson ser ut att vara tillbaka i Falkenbergs FF

Nu ser det ut som om han är tillbaka i startelvan mot Östersund.

– Det är många matcher och just nu mår kroppen bra. Jag känner mig utvilad. Det gäller att återhämta sig professionellt. Jag har mina rutiner med streching och olika återhämtningsövningar och så har jag en återhämtningsbyxa.

Vad är det?

– Det är ett slags kompressionstajts som man kan ha på långa bortaresor till exempel.

Läs om Varbergs och Falkenbergs matchning

Som wingback får Jacob Ericsson springa mycket.

– Kanske positionen sliter mer än andra med sina långa löpningar. Men det känns bra i kroppen just nu.

Hasse Eklund byter inte lika ofta om Joakim Persson

Falkenbergs tränare Hasse Eklund har inte roterat lika mycket som exempelvis kollegan Joakim Persson i Varbergs Bois.

– Jag hade helst velat spela med samma elva i varje match. Varberg har 28 spelare som är lika bra. Vi har en tydligare topp som kompletteras med yngre spelare som ska få växa in i det.

Eklund låter spelarna själva berätta hur deras belastning är.

– Vi har en dialog men det är deras känsla jag får lita på. Vi har också ett GPS-system som kan berätta lite om överbelastning. Sedan handlar det om taktik också i matcherna. Det är svårt med byten, att hitta rätt nivå där. Och så är det olika scenarier. Ska man byta en spelare som kanske orkar 90 minuter, och ska man lita på en spelare som säger att han orkar 90 minuter men plötsligt tar helt slut.

Varbergs Bois har flaggor till hjälp

Det viktiga för Hasse Eklund är att spelarna kan ge hundra procent alla sekunder på planen.

– Jag tycker att vi har en bredd som gör att vi kan det just nu. Det är bra energi i truppen och vi har få muskelskador. Men det klart att det kan vara en omställning för vissa spelare som är vana att spela hela tiden. Det viktiga är att vi tar tre poäng.

Nsima Peter får själv bestämma

Att spelarna själva får uppskatta sin fysiska status gäller de två osäkra korten inför Östersundsmatchen. Nsima Peter joggade bara omkring på sista träningen och Sander van Looy var inte ens på plats.

– Nsima fick ju en smäll senast. Och Sander har varit lite krasslig i veckan. Båda två kommer att testas på förmiddagen i lite fotbollsövningar.

Så de får välja själva om de ska spela?

– Lite så är det. Nsima är anfallare och har visat bra form så han kan man chansa lite mer med och där kan jag acceptera att han inte känner sig hundra procent. Men jag kommer såklart att ha dialog med båda spelarna.

Matchen mot Östersund är viktig.

– Det är en konkurrent som ligger därnere och som vi haft bra resultat mot på hemmaplan tidigare. Vi har gjort två bra prestationer, mot Sirius och AIK men inte fått ut de poängen vi velat. Nu kan vi inte vara nöjda med bara en bra prestation, säger Hasse Eklund.

Även Jacob Ericsson går i liknande tankar.

– Vi har framförallt inte fått med oss det vi skulle på hemmaplan. Det är viktigt för oss att komma tillbaka.

Så spelade Falkenberg på sista träningen

Johan Brattberg - Tobias Karlsson, Carl Johansson, Tibor Brink Joza - Jacob Ericsson, Christoffer Carlsson, John Björkengen, Marcus Mathisen, Kalle Söderström - John Chibuike, Edi Sylisufaj.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här