Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

IFK Norrköping överens med Vall

FFF:s trupp reducerad inför mötet mot Värnamo

Fotboll: Superettan
FFF tar emot IFK Värnamo på onsdag kväll, men de gör det utan Johannes Vall som under tisdagen skrev på för den allsvenska klubben IFK Norrköping. – Det känns helt rätt, säger Johannes Vall.
Under tisdagseftermiddagen blev det klart att Johannes Vall lämnar FFF för att spela med IFK Norrköping i Allsvenskan. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.
 – Det känns såklart lite konstigt att lämna Falkenberg, jag har ju vart här hela livet. Men det är en spännande utmaning som känns helt rätt.

Vall berättar att han talat med både Niclas Eliasson och Otto Martler som spelat med både FFF och Norrköping.
 – Båda har talat gott om klubben, så det känns bra, säger han.
Även norska klubbar ska ha varit intresserade av Vall.
 – Det har funnits lite lösa intressen från andra håll. Men inget konkret som från Norrköping, berättar han.

FFF:s tränare Hasse Eklund har dubbla känslor kring övergången.
 – Vi har en bra position i serien där han har vart en viktig del i gruppen som startspelare. Men det är också kul att han får chansen i en bättre klubb, säger han.
Johannes Vall debuterade i FFF:s A-lag hösten 2009. Tidigare har Vall mest spelat vänsterytter, men de senaste säsongerna har han tagit platsen som vänsterback.
 – Vi har skolat om honom till vänsterback och säljer honom som vänsterback, säger Hasse Eklund.

Denna säsong har Vall stått för fem målgivande passningar och ett mål. Totalt har det blivit 116 seriematcher, åtta mål och 13 assist i den gulvita dressen.

FFF har inte gjort några värvningar hittills under sommarens transferfönster som stänger natten till lördag. Hasse Eklund menar att de kan täcka upp för Vall internt.
 – Vi har en stor trupp i dag, och en hel del spelare som kan vikariera på vänsterbacken. Tibor Joza och Tobias Englund bland annat, säger Hasse Eklund.

Johannes Vall lämnar alltså FFF dagen innan matchen mot IFK Värnamo ska spelas. Men det är inget som påverkar truppen inför onsdagens drabbning, då han sedan en varning i matchen mot Gais blivit avstängd inför denna match. Mahmut Özen är tillbaka efter avstängning.
När Värnamo och FFF möttes under vårsäsongen blev det 1-1 efter att Edi Sylisufaj kvitterat på tilläggstid. Och i FFF:s senaste match mot Gais var siffrorna också 1-1 efter ett kvitteringsmål i slutskedet.
 – Det har ju hänt för många gånger för att det ska vara en slump. Vi är starka i slutet och orkar hålla tempot uppe när motståndarna blir trötta. Det är ju bra, men det negativa är ju att vi dessförinnan hamnat i underläge, säger Hasse Eklund.

– Vi hade hoppats kunna prestera lite mer rent spelmässigt senast mot Gais. En liten förklaring var deras hybridgräs som var väldigt snabbt jämfört med vad vi är vana vid. Men nu är det hemmaplan, så vi hoppas att vi kan få igång ett bra passningstempo och styra matchen som vi vill.