Fått positiva intryck. Patrik Ingelsten gjorde sin första träning med Falkenbergs FF under gårdagen och fick en bra känsla. Bild: Kalle Johansson Blom
Fått positiva intryck. Patrik Ingelsten gjorde sin första träning med Falkenbergs FF under gårdagen och fick en bra känsla. Bild: Kalle Johansson Blom

”Henke” ska få fart på ex-skyttekungen

För sex år sedan var de bittra rivaler. Nu ska Henrik Larsson hjälpa Patrik Ingelsten komma tillrätta igen. – Han vet vad som krävs för att göra mål i allsvenskan, säger FFF-tränaren.

ANNONS
|

Säsongen 2008 gjorde Henrik Larsson, då i Helsingborg, och Patrik Ingelsten, Kalmar, upp om det allsvenska guldet och den åtråvärda skytteligasegern.

Guldstriden levde länge, inte minst efter att ”Henke” gjorde matchens enda mål i en septembermatch lagen emellan. I samma tillställning brände Patrik Ingelsten tre frilägen.

Nu ska duon samarbeta – något som den aktive ser fram emot.

– ”Henke” har ju en hyfsad spelarkarriär bakom sig om man säger så, förhoppningsvis kan man få ta del av vad han har varit med om och lärt sig, säger Patrik Ingelsten.

Henrik Larsson säger så här om sitt nyförvärv:

– Han är bra i bollmottagning och på att djupledslöpa, två kvalitéer som är viktiga hos en forward. Och framför allt vet han vad som krävs för att göra mål i allsvenskan.

ANNONS

FFF-tränaren är tillfreds över att ha fått in en ny anfallare i truppen.

– Det känns jättebra att ha fått in honom, vi behöver lite mer konkurrens på den positionen.

Vad hoppas du att han ska tillföra?

– Jag hoppas givetvis att han ska tillföra det en anfallare i slutändan alltid blir bedömd på och det är mål.

Patrik Ingelstens karriär har varit lite upp och ner. Från att Jonas Thern tog med honom från Värnamo till Halmstad gick han och vann den allsvenska skytteligan i Kalmar några år senare och blev då uttagen till landslaget inför en VM-kvalmatch mot Portugal.

Därefter tog ett proffsäventyr i holländska Hereenveen vid innan det blev spel i Norge. Inför året vände han som bekant hem till Sverige och Mjällby, men där har det mesta gått fel.

Nu ser han fram emot att vända de negativa tillropen och skriva nästa kapitel i sin fotbollshistoria i Falkenbergs FF. Under gårdagen hade ett 50-tal åskådare tagit sig till Falkenbergs IP för att se hans träningsdebut.

I sina blåa skor visade 32-åringen under avslutsövningen att han har kvar sin näsa för mål. Kyliga avslut renderade allt som oftast i nätkänning för anfallsspjuvern.

– Det är verkligen gött att vara på plats, säger han efter första träningen med laget. Så här långt är det bara positiva intryck, det verkar vara ett bra gäng med goa killar så det känns jättepositivt.

ANNONS

Under tiden i HBK spelade han med Johan Svahn och Tibor Joza. Från samma era blev även Hampus Svensson ett bekant ansikte.

– Jag spelade med ”Turbo” (Magnus Svensson, Hampus pappa) i 1,5 år och då sprang Hampus bredvid planen. Då var han knappt en meter hög och nu sitter vi i samma omklädningsrum. Det är lite roligt, skrattar Falkenbergs nyförvärv Patrik Ingelsten.

ANNONS