Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hasse Eklund väljer att rotera mot Österlen. Bild: KRISTER ANDERSSON
Hasse Eklund väljer att rotera mot Österlen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Hasse Eklund luftar truppen mot Österlen

Matcherna duggar tätt.
Då väljer Hasse Eklund att vila flera spelare mot Österlen.

I fredags förlorade Falkenbergs FF med 3-1 mot Örebro SK.

Tre dagar senare är det dags för ny match. Österlen kommer på besök till Vinåvallen i en match som du kan se på hn.se.

Det är ett intensivt matchande – och tränare Hasse Eklund väljer att vila Tobias Karlsson, Christoffer Carlsson, Samuel Adrian och Adam Bergmark Wiberg för att undvika överbelastning.

– Det är en match där en del spelare som inte fått så mycket speltid kommer att få chansen att visa upp sig så lite mer, säger Eklund.

Är det på grund av motståndet eller att spelare är slitna?

– Vi har en trupp där alla tycker att de är nära startelvan. Vi hade match i fredags och nu har vi en på måndagen. Det är två bra matcher. Det handlar om att alla ska förstå vårt nya spelsystem, hur vi vill arbeta i anfalls- och försvarsspel. Då är det viktigt att spela match för att se vem som förstår vad vi vill göra och vem som inte förstår.

Utöver dem är även bland annat Karl Söderström och Kalle Björklund indisponibla.

– De är inte med mot Österlen. Sedan har Melker Nilsson lite problem med en tå och han kommer inte att vara med i morgon.

Hur är det med Söderströms mage?

– Det kan han egentligen bara svara på själv. Men det ser bra ut i undersökningarna som gjorts. VI har en plan för att få igång honom. Han kommer tillbaka inom några veckor. Det går åt rätt håll.

Och Kalle Björklund är sliten?

– Precis.

Österlen FF är nykomling i division 1 inför den här säsongen. Tidigare under 2021 har FFF enbart mött ett lag som spelar på samma nivå, Utsiktens BK.

Annars har FFF matchat mot Degerfors, Elfsborg, Gais, Varbergs Bois, Halmstads BK och Örebro SK.

– Vi har mött bra motstånd och fått bra matcher. Det är jättebra. Jag tycker även att vi hade fullt upp mot Utsikten. Det är inga dåliga lag i division 1. Jag tycker att vi har fått bra matcher med bra tempo, så att vi fått testa vad som funkar och inte funkar i anfalls- och försvarsspelet. Det är viktigt att man får svaren på de frågorna i träningsmatcherna.

Senast mot Örebro vill du se en lite spetsigare offensiv, är det huvudfokus just nu?

– Absolut. Jag tycker att vi såg bra ut mot Örebro. Vi kom fram bra i flera av våra anfall och kunde gjort fler mål än vad vi gjorde. Där har vi en liten bit kvar, men de tär ändå positivt att anfallsspelet rör sig framåt, säger Eklund och fortsätter:

– Under tiden har vi släppt i lite mål. Så vi känner att vi får fokusera lite på försvarsspelet också sista veckorna.

Läs mer: Englunds vilda firande efter kalasmålet

FFF:s elva mot Österlen:

Nadeem Omar – Mahmut Özen, Gabriel Johansson, Mohammad Ahmadi, Linus Borgström – Lorik Ademi, Linus Dahl, Matthew Garbett – Anton Wede, Rasmus Fridolf, Elliot Hintsa.

Avbytare: Viktor Noring, Axel Norén, Oliver Hintsa, Edi Sylisufaj, Lucas Sibelius, Tobias Englund, Oskar Christiansson, Melker Larsson, Alexander Johansson.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här