Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs tränare Hans Eklund under fotbollsmatchen i Superettan mellan Falkenberg och Vasalund den 23 maj 2021 i Falkenberg.
”Det är mitt ansvar att se till att resultaten blir bättre och det tar jag på mig” säger FFF-tränaren Hasse Eklund. Bild: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Hasse Eklund: ”Kommer komma mycket gnäll – det får vi hålla ifrån oss”

0–3 mot Vasalund och bara sex poäng på sju matcher.
Då säger Hasse Eklund att han tar på sig ansvaret för resultaten.
– Det kommer komma mycket gnäll och det får vi försöka hålla ifrån oss, säger FFF-tränaren.

Efter FFF:s andra raka förlust, och femte på sju matcher, var det en nedstämd Hasse Eklund efter matchen mot Vasalund.

– Vi är inne i en jobbig period. Vi har två stolpträffar och en ribbträff och bollen vill inte in riktigt. Och motståndarna behöver inte göra så mycket för att göra mål. Det är det man försöker vända för att få den här tron med sig, jobba hårt för att få turen med sig och hitta tron på att vi kan vinna matcher, säger FFF-tränaren.

FFF straffat när man försökte spela

FFF blev straffat av Vasalund två gånger i andra halvlek när de gulvita försökte spela bollen inom laget och tappade den på egen planhalva.

– Det kommer komma mycket gnäll och mycket sådant och det får vi försöka hålla ifrån oss. Vi får försöka bli starka i detta. Jag tar ansvar för resultaten. Jag tycker vi ska försöka spela oss fram. Nu tappar vi bollen två gånger i andra halvlek där motståndarna bryter och gör mål. Och de skjuter ribba in på andra skottet, så det är lite en sådan period. Men jag vill ändå säga, det är mitt ansvar att se till att resultaten blir bättre och det tar jag på mig, säger Eklund.

Du vill att ni ska få utdelningen i längden av att försöka spela mer?

– Jag tror ändå mer på resultat genom att spela sig fram. Sen så får jag titta på mitt arbete hur jag kan organisera laget bättre så att jag inte släpper in så mycket mål. Det är det jag kan titta på hur jag kan hitta en annan organisation för att förändra antalet insläppta mål.

”Jag vill att vi ska försöka ta oss fram till bättre lägen”

Eklund tyckte att FFF ska hålla sig ifrån att spela den långa bollen för tidigt, och att laget i stället ska komma längre fram i banan innan bollen kommer in i farliga områden.

– Det är klart, nu blev vi straffade för de bröt den och kontrade in två mål i det läget. Men jag vill ändå att vi ska ha lite mer organiserad offensiv. Visst, man kan chansa på en del långa bollar men jag vill att vi ska försöka ta oss fram till bättre läge när man slår in den i boxen, det har vi inte lyckats med i de andra matcherna utan då har vi tappat vårt spel. Nu försöker vi hålla i spelet, men i den här perioden lyckas vi inte.

Läs mer: FFF föll mot Vasalund – hörnmål innan halvtid sänkte de gulvita

Läs mer: Noring manar till lugn: ”Det finns inte att man ska sätta krisstämpel”

Läs mer: Svaga insatser när FFF föll blytungt igen - här är HN:s betyg

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här