Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Hasse Eklund coronapositiv - hoppas leda laget mot Öster

Falkenbergs FF:s tränare Hasse Eklund insjuknade under resan till Borlänge förra helgen. Nu har han fått ett positivt svar på det coronatest som gjordes.
– Det har varit som en kraftig förkylning, säger Eklund.

När Falkenbergs FF tog säsongens första trepoängare mot Brage gjorde man det utan tränare Hasse Eklund vid bänken.

Eklund hade fått förkylningssymtom dagen före och isolerades på hotellet i Borlänge.

Nu har tränaren också fått svar på sitt coronatest och Eklunds test var positivt.

– Snabbtestet var negativt, men sedan var det riktiga testet ändå positivt. Sverker (Nilsson, läkare) sa att jag skulle ta ett vanligt test oavsett vad snabbtestet visade och det hade han ju rätt i, säger Hasse Eklund.

Hur har du mått?

– Det har varit som en kraftig förkylning, jag har inte haft några problem med andning eller smak och lukt. Jag hade lite högre kroppstemperatur än vanligt, men det är knappt värt att kallas feber.

Fick se matchen från hotellrummet

Istället för att coacha laget från bänken mot Brage fick Eklund se matchen som alla andra, via Discovery. En ny erfarenhet för tränaren.

– Det var en pärs, jag har faktiskt aldrig missat en match på det sättet förut. Det var jobbigt, mycket värre än att sitta vid bänken, säger Eklund och fortsätter:

– De klarade sig jättebra utan mig, vi är ett bra team runt laget och spelarna gjorde det väldigt bra.

Har du någon aning om hur du har smittats?

– Nej ingen aning alls. Jag var säker på att det var min sambo då hon var förkyld under påsken, men hon testade negativt. Jag tycker att jag har varit bra på att hålla avstånd, men det är en lurig grej det här.

Just nu är Hasse Eklund kvar i karantän under torsdagen och fredagen. Efter det har en vecka passerat sedan han insjuknade och matchen mot Öster är aktuell.

– Vi följer det som gäller med karantän och två symtomfria dagar. Jag har mått bra de senaste dagarna så just nu är känslan att jag kan vara med på lördag mot Öster. Får jag bara inget bakslag så ska det gå bra, säger tränaren.

Läs mer: Lagkaptenen avgjorde mot Brage

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här