Avslutat kapitel. Håkan Svensson kan nu gå vidare till nya tränarjobb efter att ha kommit överens med Falkenbergs FF.
Avslutat kapitel. Håkan Svensson kan nu gå vidare till nya tränarjobb efter att ha kommit överens med Falkenbergs FF.

Håkan Svensson och FFF är överens

I går kom Håkan Svensson och Falkenbergs FF överens. – Uppgörelsen är färdig. De punkterna som stått i mitt kontrakt är uppfyllda, säger Håkan Svensson. Men tjänstepensionsfrågan är fortfarande inte löst.

ANNONS
|

Assisterande tränaren Håkan Svensson hade ett år kvar på kontraktet och för den perioden blir han nu kompenserad. Han kan också ta ett nytt jobb utan avräkning på lönen från Falkenbergs FF.

– Jag har väl släppt någon bit, som förmånsbilen till exempel, men nu tycker jag att Falkenbergs FF gjort rätt för sig, säger Håkan Svensson.

Han är lättad.

– Klart att det här tagit på en och att det har dragit ut på tiden har inte varit bra. Men jag har haft stort stöd från vännerna, till exempel Jonas Thern och Christer Tonning och annat folk som besitter stor kunskap. Och det har ju funnits ett kontrakt som varit glasklart. Men det är så här det kan gå till i en liten del av den här branschen.

ANNONS

Lars-Eric Nilsson, FFF:s ordförande säger:

– Vi menade att lönen skulle avräknas om han fått ett annat jobb direkt. Nu har Håkan inte fått något annat jobb och därför har vi gått med på att betala hans lön.

Nilsson säger sig inte ångra något i ärendet, som att inte gå med på Håkan Svenssons kompromiss på sex månaders lön.

– Nu har vi följt det som kontraktet säger.

Håkan Svensson kan alltså börja jobba på allvar igen. Han arbetar på John Bauer-gymnasiet tre förmiddagar i veckan. Annars är kalendern tom.

– Vi får se vad som händer. Jag har kontakt med Peter Lindau i Halmia och med Snöstorp Nyhem. Det kan också bli punktinsatser i Gais. Och jag snackar lite med Halmstads BK. De skulle komma tillbaka så vi får se där.

Vad gäller tjänstepensionen, ITP, för honom och Thomas Askebrand de år de tränat FFF, är det fortfarande inte löst.

– Det är en större fråga än bara för Falkenbergs FF. Från och med 2013 har elitfotbollsföreningarna gått med i Arbetsgivaralliansen och man bakar in ITP i avtalen man skriver. Det betyder att en del av lönen automatisk går till ITP. Det som skulle gälla innan 2013 är upp till Arbetsgivaralliansen och Unionen att komma överens om, säger Lars-Eric Nilsson.

ANNONS

Men är det inte normalt att man betalar ITP om någon är anställd i föreningen?

– Vi menar att en spelare eller tränare är uppdragsanställd. Vi skriver kontrakt på ett visst antal år. Det är skillnad mot en tillsvidareanställning som vår kanslipersonal har. De betalar vi såklart in ITP för. Men det får väl prövas av facket då. För det kommer att få konsekvenser för hela fotbollssverige, säger Lars-Eric Nilsson.

Det är nu också klart att Timy Karlsson från Halmstad ersätter Håkan Svensson som målvaktstränare i Falkenbergs FF.

ANNONS