Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson och ordförande Patrik Hannell var de tillsammans med klubbchefen Patrik Lundgren som lämnade beskedet till Hasse Eklund på måndagsmorgonen. Bild: KRISTER ANDERSSON
Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson och ordförande Patrik Hannell var de tillsammans med klubbchefen Patrik Lundgren som lämnade beskedet till Hasse Eklund på måndagsmorgonen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Håkan Nilsson: ”Resultaten har inte gått med oss”

Håkan Nilsson har gett många tuffa besked genom åren. Ett sådant var också det som förmedlades till Hasse Eklund.
- Tråkigt och ledsamt. Det är så jag känner om du frågar mig om känslor, säger Falkenbergs FF:s sportchef.

Nilsson är samlad efter ha gett beskedet till Hasse Eklund. Han börjar dock med att hylla tränaren som just fått lämna föreningen.

– För det första får man inte glömma bort att Hasse Eklund varit tränare i Falkenbergs FF under dess överlägset mest framgångsrika historia. Han har gjort det fantastiskt bra. Sen har inte resultaten gått med oss nu, säger Håkan Nilsson.

Han fortsätter:

– Du tror ju på dina ledare och chefer hela vägen ända tills det helt plötsligt blir så att föreningen måste ta ett beslut att man inte tror på det längre.

Tillsammans med Patrik Hannell och Patrik Lundgren hade Håkan Nilsson ett möte med Eklund.

– Det är ett jättetungt besked för föreningen att lämna. Var i rankingen vet jag inte. Vi gick in det här året med en verklig tro att vi ska försöka göra allt som står i vår makt att ta oss tillbaka till Allsvenskan igen, men nu är situationen lite annorlunda med fem förluster utav sju, säger Håkan Nilsson.

Ni åkte ur Allsvenskan i höstas, fanns det tveksamheter kring Hasse Eklund redan då?

– Du tar ju och utvärderar efter varje säsong, så ska det vara i en organisation. Alla har inte samma åsikter. Vi trodde ju på det, att gå in med samma gäng med Hasse som ansvarig. Sedan fanns det kanske någon som trodde mindre på det och någon som trodde mer på det, men man tar beslut och går vidare efter det.

När togs beslutet att ”trycka på knappen”?

– Det var vi tre som förmedlade beslutet. Sen är det styrelsen som tar beslut att anställa eller avsluta en anställning. Och styrelsen tog beslutet i går kväll (läs söndag).

Läs mer: Hasse Eklund får sparken från Falkenbergs FF

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här