Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gustaf Nilssons första träning efter återkomsten till Falkenbergs FF

Klar för sin nygamla klubb Falkenbergs FF igår. Första träningen idag och match imorgon mot AIK. Gustaf Nilsson har kastats direkt in i hetluften.

På lördagsförmiddagen genomförde Gustaf Nilsson sitt första träningspass med Falkenbergs FF, efter att det blev klart att forwarden lånas in från BK Häcken säsongen ut. Efter den ordinarie träningen putsade han och flera andra spelare på avslut.

– Det kändes bra. Vi är taggade till imorgon, säger Gustaf Nilsson.

Falkenbergs FF möter krislaget AIK

Under söndagen väntar ett krisande AIK som inte vunnit på de sju senaste matcherna och befinner sig på kvalplats, en poäng före Falkenbergs FF i den allsvenska tabellen. Och Gustaf Nilsson finns med i matchtruppen.

– Det är en bra spelare för oss. Vi vet att han varit igång hela tiden och fått bra träning med Häcken. Han ser klar ut direkt. Det är jättebra att vi får en färdig spelare och inte behöver vänta en månad på att komma i form som går in och konkurrerar direkt, säger Falkenbergs FF:s tränare Hasse Eklund.

Startar han?

– Vi får se. Han har som sagt gjort en träning och vi har ändå en struktur vi vill försöka hålla oss till. Men han är med i truppen och kommer säkert få speltid.

Gustaf Nilsson ser fram emot att representera Falkenbergs FF igen

Det har gått fyra år och nästan fyra månader sedan Gustaf Nilsson senast drog på sig en Falkenbergs FF-tröja för match. Det var hemmamatchen mot IFK Norrköping som slutade mycket olyckligt, närmare bestämt med en bruten fotled.

– Jag gjorde ett fint mål, men jag har inga bra minnen från den matchen. Det ska bli jättekul att vara med och komma utan här. Det är bara synd att det inte är någon publik, säger Gustaf Nilsson.

Mycket har hänt sen dess, bland annat har Falkenbergs IP byts mot Falcon Alkoholfri Arena. Men vissa saker från 2016 består. Tobias Karlsson, Christoffer Carlsson och Tibor Brink Joza är som finns kvar i 2020 års upplaga av det allsvenska laget.

– Jag känner många i laget och det är kul att komma tillbaka. Klubben har tagit kliv hela tiden med arenan och de har fått mycket bättre faciliteter, säger 23-åringen och fortsätter:

– Om jag får spela kommer jag vara redo. Vi ska köra och visa att vi är bättre än dem. Vi vill ta tag i matchen. Det är mot de andra botten lagen som vi ska vinna våra matcher, avslutar Gustaf Nilsson.

Nsima Peter var med i de gemensamma övningarna under den första halvan av träningen, men är enligt Hasse Eklund inte riktigt redo och kommer inte finnas med i matchtruppen. Tibor Brink Joza deltog i träningspasset efter att ha stått över fredagens träning på grund av hans sjuka dotter Juni, tio månader gammal.

Tobias Karlsson och Sander van Looy är åter disponibla efter att ha varit avstängda i matchen mot IF Elfsborg.

Läs mer: Före detta Falkenbergs FF-spelaren besökte träningen inför mötet med AIK

Live: Följ matchen mellan Falkenbergs FF och AIK

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här