Viktor Noring vaktade målet i Falkenbergs FF säsongerna 2020 och 2021.
Viktor Noring vaktade målet i Falkenbergs FF säsongerna 2020 och 2021. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Förre Falkenbergs FF-målvakten Viktor Noring avslutar karriären

Viktor Noring, 32, lägger handskarna på hyllan. Målvakten hade två tuffa säsonger i Falkenbergs FF, men säger ändå att han hade en jättefin tid i föreningen och riktar ett extra tack till målvaktstränaren Björn Nordberg.

ANNONS
|

Viktor Noring kom till Falkenbergs FF i maj 2020 efter att Tim Erlandsson skadat korsbandet. Det blev 19 matcher i Allsvenskan det året och 28 matcher i Superettan året därpå när Falkenberg åkte ur en serie för andra säsongen i rad. I och med nedflyttningen till Ettan Södra gick Noring och FFF skilda vägar.

I mars 2022 skrev han på för danska AGF Århus, men sejouren där blev kort. I juli, två dagar innan avtalet löpte ut, drabbades Noring av en ansiktsskada på träning. Det var en avslutsövning där han skulle ut och ta bollen.

– Min anfallare såg mig sent och träffade mig med knät i närheten av tinningen. Jag minns inte mycket av vad som hände sen. Jag åkte till sjukhuset med sex frakturer på vänster sida av ansiktet. Käken och okbenet tog rätt rejäl skada, men samtidigt var det tur att det inte blev värre än så.

ANNONS

Hur mår du i dag?

– Jag fick ett litet snitt under ögat efter operationen, men inget synligt i käken. Jag har fått lite känselbortfall i vänster läpp, men annars mår jag bra på det sättet.

Därefter väntade fem veckors läketid och när Noring var tillbaka hade övergångsfönstret stängt för de svenska klubbarna.

– Jag hamnade i ett mellanfack och det var inget som klaffade med någon klubb. Efter ansiktsskadan har jag känt att det inte funnits någon riktig motivation till att sätta på sig handskarna igen. Jag orkar inte riktigt ta den fajten igen och känner att jag är ganska klar med fotbollen.

Han har haft sin utbildning i fastighetsföretagande på Malmö Universitet vid sidan om fotbollen och är färdigutbildad i juni. Därmed blir övergången till nästa del av livet naturlig.

– Det känns som bra tajming. Det är dags att fokusera på min andra karriär nu.

Vad kommer du att jobba med efter utbildningen?

– Det kan vara allt från förvaltning av fastigheter, juridik, tekniska installationer... jag håller själv på att fundera vad det blir. Jag gick en bred utbildning, så jag kan välja mellan olika inriktningar.

Noring, som fyllde 32 tidigare i år, kan blicka tillbaka på en fotbollskarriär där fått vara i många olika länder och spelat i olika ligor. Även om åren i Falkenbergs FF var jobbiga är han tacksam att han fick chansen där.

ANNONS

– Vi jobbade i motvind hela tiden och fick det inte att vända ordentligt. Men jag är helt övertygad om att klubben tar sig tillbaka till Superettan igen, säger Noring innan han skickar med en avskedshälsning:

– Jag vill tacka alla människor i föreningen med alla goda människor som finns där och speciellt alla tränare jag varit med. Björn Nordberg (målvaktstränare) har varit ett väldigt bra bollplank och stöttat mig i alla situationer, så ett extra tack till honom.

LÄS MER:Viktor Noring har gjort klart med ny klubb

LÄS MER:Viktor Noring fortsätter inte Falkenbergs FF

ANNONS