Flera spelare i Falkenbergs FF sitter på utgående kontrakt

Nio spelare i Falkenbergs FF sitter på utgående avtal. Hur tänker de kring framtiden? Vill de vara kvar? HN har försökt ta reda på svaren.

ANNONS
|

I söndags trillade Falkenbergs FF ur allsvenskan och superettan väntar kommande år. Frågan är dock vilka spelare som stannar och vilka som lämnar.

FFF har nio spelare vars kontrakt, lånen Grégoire Amiot och Gustaf Nilsson är inte inkluderade, löper ut vid årsskiftet. En av dem som kan lämna är lagkaptenen Tibor Brink Joza. Han har inte funderat så mycket på framtiden efter uttåget.

– Den här säsongen har varit speciell på många sätt och vis med corona. Den här säsongen har varit så lång. När säsongen var slut kändes som att man bara pustade ut. Det är skönt att säsongen är över, men samtidigt är det väldigt jobbigt att åka ur. Det är konstiga känslor på det sättet. Det är svårt att svara på den frågan efter allting som har hänt i år. Det kommer ett nytt år i superettan och hur tänker föreningen kring målsättningar och mig? Det vet jag inte riktigt för jag har inte pratat med dem än, säger 34-åringen och fortsätter:

ANNONS

– Jag försöker bara ta det lite lugnt nu och få några dagar där jag inte tänker så mycket på fotbollen. Jag ska försöka hitta lite energi till att tänka lite grand. Just nu vet jag inte, men samtidigt känner jag att jag har motivation för det. Men jag vill veta hur de (FFF) tänker kring mig nästa år.

Har du snackat någonting med Falkenberg om en förlängning?

– Inte mer än att Håkan (Nilsson, sportchef) sa till mig i tisdags att han skulle ringa mig om ett par dagar. Mer än så vet jag faktiskt inte. Vi får se vad Håkan säger när han ringer, vad han har för tankar och vad jag har för tankar.

Kan du tänka dig att spela för en annan klubb?

– När jag skrev på förra förlängningen sa jag till Håkan att jag kommer att spela för Falkenberg tills jag lägger av. Jag har varit här i tio år och jag ser ingen anledning att byta klubb. Jag fyller 35 år nästa år och att byta klubb känns inte aktuellt. Mitt hjärta finns i Falkenberg och jag har sagt att jag vill avsluta min karriär här.

Du har inte fått något förslag?

ANNONS

– Nej.

Anfallarna Nsima Peter och John Chibuike är i samma sits som Brink Joza. Båda sitter på utgående kontrakt.

– Just nu vet jag inte så mycket om framtiden eftersom mitt kontrakt kommer att löpa ut. Det jag har i huvudet nu är att jag ska åka och träffa min familj. Jag vill se mina barn. Sedan får vi se vad som händer, säger John Chibuike.

– Det har varit en lång säsong och just nu försöker jag bara att ta det lugnt. Just nu vet jag inte hur framtiden ser ut, men jag tror att den kommer att vara ljus, säger Nsima Peter.

Pratar du med Falkenberg eller någon annan klubb om framtiden?

– Det ligger på min agents bord och det är därför jag har en agent. Han har hand om det. Jag tror att de som skulle vilja ha mig pratar med honom. Jag har inte hört något om kontakt, men jag tror att det kommer, säger Chibuike.

– Nej, jag har inte pratat med Falkenberg. Det har inte varit konkret med någon annan klubb. Det var en klubb som visade lite intresse. Jag tror att det kommer finnas en lösning i januari, säger Peter.

ANNONS

Var intresset från svenska klubbar? Eller skandinaviska klubbar? Eller utländska klubbar?

– Det var mestadels från utländska klubbar, säger Peter.

Har du fått något erbjudande av Falkenberg?

– För tillfället, nej. Just nu vill jag bara ha lite semester och ta det lugnt. Vi får se vad som händer, säger Chibuike.

– Nej, säger Peter.

Vill du stanna?

– Självklart, alla vill stanna i Falkenberg. Falkenberg är en trevlig plats och jag älskar Falkenberg. Jag älskar staden och alla i staden. Men jag vet inte hur framtiden ser ut. Jag vill stanna i Sverige. Jag vet inte än, säger Chibuike.

– Jag tycker inte att frågan borde vara om jag vill stanna, för jag vet inte om de vill att jag stannar. Det var upp och ner den här säsongen. Men jag tycker att Falkenberg är en fin och trevlig förening och ett bra ställe för min familj, säger Peter.

Tre spelare som var givna i startelvan i slutet av säsongen var Viktor Noring, Tobias Englund och Marcus Mathisen.

Viktor Noring om sina framtidstankar:

– Mitt kontrakt går ut nu och jag har haft en dialog med klubben. Vi båda två är positivt inställda till att försöka få någonting gjort till nästa år. Vi vet var vi står, säger målvakten.

ANNONS

Det låter som att det lutar mot att du stannar kvar i Falkenberg?

– Lutar och lutar... Man ska också in i en förhandlingssituation och hela den biten. Då får man se hur saker och ting löser sig. Jag har varit nöjd med att vara i Falkenberg det här året och förhoppningsvis kan vi lösa någonting till nästa år också.

Finns det några klubbar som visat intresse för dig?

– Just nu vet jag inte så mycket. Jag ska ta ett snack med min agent de kommande dagarna och se hur planen ser ut. Men just nu har jag inte hört någonting.

Du har inte fått något erbjudande från FFF då, antar jag.

– Just nu har jag inte fått se några konkreta förhandlingar. Vi får se om det kommer de närmaste dagarna. Klubben ska också ta sina beslut och lägga sina ord mot mina. Vi får se vad som händer.

Tobias Englund:

– Jag för en dialog med FFF och får se vad vi kommer fram till. Jag hoppas givetvis att det kan lösa sig med tiden. Just nu försöker man fortfarande smälta skiten vi var med om, säger vänsterspringaren.

Påverkar degraderingen?

– Det hade givetvis varit roligare att vara kvar i allsvenskan. Men situationen blev som det blev och det får man acceptera om det blir FF.

ANNONS

Har du fått något erbjudande från FFF?

– Vi har en diskussion och jag har fått ett erbjudande som vi diskuterar.

Har några andra klubbar visat intresse för dig?

– Ja, jag har fått lite andra kontakter. Så är det.

Du vill inte avslöja vilka det är?

– Nej, säger Englund med ett skratt.

Marcus Mathisen:

– Jag vet faktiskt inte så mycket just nu. Jag har pratat lite med Håkan och ska ta ett snack med honom i veckan eller nästa vecka. Sedan får vi se hur tankarna går efter det snacket, säger mittfältaren.

Hur påverkas ditt beslut av att ni åkte ur?

– Det är klart att det påverkar lite grand. Men jag trivs jättebra i Falkenberg, absolut. Jag hade kunnat tänka mig att stanna här eftersom jag trivs så bra.

Har du fått något förslag?

– Nej. Men han (Håkan Nilsson) har sagt att de gärna ser mig vara kvar. Vi har inte pratat något konkret än. Det tar vi kanske vid nästa snack.

Kommer du att sondera marknaden? Finns det intresse för dig?

– Jag har inte pratat jättemycket med andra klubbar. Jag kommer prata med Falkenberg, men jag är öppen för mycket just nu. Jag tycker ändå att jag gjorde en hyfsat bra säsong. Jag får se vad som händer de närmaste veckorna.

ANNONS

I onsdags var sportchef Håkan Nilsson fåordig kring de utgående kontrakten.

– Det är tre dagar sedan vi spelade vår senaste match. Utifrån vad jag har informerat er tidigare så är det ingenting som har hänt som jag kommer att kommunicera ut i media, säger sportchefen.

I en intervju på klubbens hemsida berättade ordförande Patrik Hannell att klubbens målsättning är att studsa tillbaka finrummet direkt och att truppen ska vara bättre än den gångna säsongen. Hur Håkan Nilsson tänker kring det?

– Då tänker jag att jag att ska göra allt som står i min makt för att lösa en bättre trupp nästa år.

Kommer du få större resurser?

– Det är tre dagar sedan säsongen slutade och sedan vi visste om vi skulle vara kvar i allsvenskan eller ramla ur. Jag kan inte svara på det.

Er ordförande säger att klubbens tillvägagångssätt för att sejouren i superettan ska bli så kort som möjligt är genom att vara ännu snabbare i rekryteringen. Vad innebär snabb i rekryteringen för dig?

– Utifrån att vi har en målsättning om att ta oss tillbaka till allsvenskan gäller det att så fort som möjligt forma en så stark trupp som vi bara kan. Det arbetet har påbörjats. Absolut, säger Nilsson.

ANNONS

Har du identifierat några spelare som är intressanta?

– O ja. O ja.

Även Mahmut Özen, Jacob Ericsson och Calle Johansson sitter på utgående kontrakt. HN har sökt dem utan framgång.

ANNONS