Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/24

FFF tappade till ny tung förlust: ”Det känns jävligt jobbigt”

FFF:s säsongsinledning fortsätter att hacka kraftigt.
Trots ledning mot Landskrona blev det förlust, lagets fjärde på sex matcher.
– Det känns jävligt jobbigt, säger Christoffer Carlsson.

Efter segern mot Örgryte senast hoppades FFF fortsätta på den inslagna vägen och ta ytterligare en seger när man gästade nykomlingen från division 1, Landskrona Bois. Men precis som mot IFK Värnamo tidigare i år blev det förlust mot ett lag som kom från division under.

Men det var hemmalaget som inledde piggast och FFF fick räddas av en vass parad från Viktor Noring efter dryga kvarten, när Viktor Wihlström blev helt ensam vid en frispark som lyftes in i straffområdet. FFF-målvakten lyckades blixtsnabbt få ut en arm åt rätt håll för att hålla ställningen vid 0–0.

Efter flera straffrop – Bermark Wiberg fick en med sig

FFF vaknade efter den målchansen och kom in mer och mer i matchen. Bägge lagen hade ett par fasta situationer där de hotade, och FFF ropade på straff vid tre olika tillfällen i första halvlek utan att få gehör hos domare Adi Aganovic.

Men straffen kom först i början av andra halvlek.

Adam Bergmark Wiberg kom in i straffområdet och när han vände inåt i banan kände sig Andreas Murback tvingad att lägga händerna på FFF-anfallaren och dra ner honom. Från elva meter var Christoffer Carlsson iskall och rullade in 1–0 för gästerna.

FFF föll igenom i slutet av matchen

Det räckte dock inte långt för FFF den här kvällen.

Landskronas Alexander Tkacz fick flera lägen och när han efter en spelvändning blev helt fri i straffområdet placerade han in bollen bakom Viktor Noring. Målet gav Bois mer luft under vingarna och 2–1 kom bara en stund senare när Mahmut Özen blev bortgjord och inspelet läckte ut till Linus Olsson, som tryckte in bollen från nära håll.

– När vi gör 1–0 avtar den höga pressen helt känns det som. Vi kanske går ibland men vi går inte samlat och då är den rätt lätt att spela förbi. Vi får kanske hitta en variation när man ska gå och inte gå, säger Christoffer Carlsson.

Vad är det som gör att ni slutar pressa?

– Vad det är, hade man vetat det hade man nog kommit ur det. Det blir kanske lite att man tror att man har 3 poäng och att man blir jävligt ängslig och rädd för att förlora dem.

Kan det vara att man är lite rädd för att förlorat efter inledningen av säsongen?

– Det kan vara så. Okej att man faller hem när man leder, men med 30 minuter kvar är ganska länge för att spela försvarsspel. Då är de så pass skickliga att de kommer att skapa målchanser på oss.

Kunde avgjort vid ställningen 1–0

Efter 2–1 blev det ingen större FFF-forcering för en kvittering. En missad chans att bli tre FFF-spelare ensamma mot Bois målvakt vid ställningen 1–0 kommer gräma FFF-lägret.

– Det är små marginaler. Tänk att få förbi den där så kanske det blir 2–0. Så kan vi inte tänka heller, men det är jävligt jobbigt, säger Christoffer Carlsson.

Tränare Hasse Eklund menar att laget har en bit kvar innan det är färdigt som lag.

– Vi fick en matchbild som är rätt bra med 1–0 i andra halvlek men vi lyckas inte utnyttja det. Vi lyckas inte spela taktiskt och Landskrona har flera bra målchanser som inte resulterar i mål. Vi har en liten bit kvar innan vi är färdiga som lag, det är match snart igen så vi får ta nya tag, säger han.

Vad är det som gör att ni tappar matchen?

– Landskrona är duktiga och sätter bra tryck. De är samspelta och attackerar oss på flera olika sätt och vi lyckas inte försvara de ytorna som de vill komma ihop. Vi hänger inte riktigt ihop i organisationen, varken försvarsmässigt eller anfallsmässigt. Det känns lite jobbigt.

Både anfallsspel och försvarsspel inte tillräckligt bra

Eklund menar att både anfallsspel och försvarsspel inte var tillräckligt bra mot Landskrona.

– Vi skapar inte tillräckligt framåt. De flesta målchanserna kommer efter fasta situationer. Bakåt lyckas vi inte försvara vår box. Vi får titta på om vi kan ändra något organisatoriskt. Jag tyckerd et var har varit en bra träningsvecka annars, det är klart att vi fick ändra lite taktiskt när några klev av träningen innan match. Men jag tycker att de som kommer in är förberedda för spel så det ska inte påverka något.

Läs mer: FFF fast på under halvan: ”Måste släppa tabellen”

Läs mer: HN:s spelarbetyg i förlusten mot Landskrona

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här