Linus Dahl har bra koll på Degerfors IF.
Linus Dahl har bra koll på Degerfors IF.

FFF:s nyförvärv såg på när Degerfors IF gick upp i Allsvenskan

Linus Dahl har stämplat in på riktigt hos Falkenbergs FF - och känner väl till cupmotståndaren Degerfors IF. - Ett väldigt spelande lag som är svårt att komma nära inpå, säger han.

ANNONS
|

Ljungskile SK:s förra lagkapten har tränat ett tag med Falkenbergs FF, men nu har Linus Dahl också skrivit på för laget. Kanske får vi se honom redan i söndagens cupmatch mot Degerfors IF, även om både Samuel Adrian och Christoffer Carlsson känns som startspelare om man utgår från lördagsträningen.

– Kroppen är inte med än, jag är väl en månad efter de andra, men det gäller att komma igång ordentligt och jag är glad för de minuterna jag får, säger Linus Dahl.

När Degerfors IF gick upp i Allsvenskan den 5 december var det just Ljungskile SK man mötte.

ANNONS

– Vi var väl halvvägs på väg till semestern. Jag spelade inte den matchen men vi mötte dem i somras. Det ska bli väldigt spännande och se om de klarar sig i Allsvenskan. Det är ett kul lag att se på och får de rullning på det kan det absolut gå bra. Får de inte igång sitt spel kan det bli tufft. Det känns inte som det är laget som kan kriga till sig poäng på defensivt manér, säger Linus Dahl.

Falkenbergs FF vann mot Utsiktens BK

Värmlänningarna vann sin första match mot Elfsborg samtidigt som FFF besegrade Utsikten.

– Det gäller att ha ett bra resultat så sista matchen gäller något. Det blev lite nya variabler när det blev ett annorlunda resultat än många trodde. Men det visar att Degerfors tagit sig upp från Superettan till Allsvenskan och är samkörda. De har haft sin tränare ett tag och är tydliga med hur de vill attackera och försvara, säger tränaren Hasse Eklund.

Under träningen på Kristineslätt (matchen spelas dock på Vinåvallen) så avbröt Hasse och tryckte på att han ville se laget gå framåt i större utsträckning.

– Det finns perioder där vi ska trycka på motståndaren men väljer att spela bakåt för vi vill vila med bollen. Det finns många länge där vi inte anstränger oss framåt, menar Eklund.

ANNONS

Bortsett från tidigare långtidsskador testade Kalle Söderström på träningen medan Mohammad Ahmadi körde själv vid sidan om.

– Vi får se, några ändringar kan det bli, säger Hasse som har en bra känsla inför matchen.

– Det finns bitar i vårt spel som känns spännande. Samtidigt den här tiden på året vill man ha feedback på vad som funkar och inte funkar. Vi får en bra match i högt tempo, det är det viktigaste med cupmatcherna och vi vill gärna gå vidare.

ANNONS