Gabriel Johansson kommer fortsätta att representera Åtvidabergs FF på lån från Falkenbergs FF.
Gabriel Johansson kommer fortsätta att representera Åtvidabergs FF på lån från Falkenbergs FF. Bild: MATHILDA AHLBERG

FFF-lånet Gabriel Johansson stannar i Åtvidabergs FF säsongen ut

Gabriel Johansson var utlånad från Falkenbergs FF till Åtvidabergs FF under våren. Nu har division 1-klubben förlängt avtalet, rapporterar Östgöta-Correspondenten.
– Det är vi såklart jättenöjda med, säger ÅFF-ordföranden Martin Siggesjö till tidningen.

ANNONS
|

Inför den här säsongen valde Falkenbergs FF att ge backen Gabriel Johansson chansen på annat håll. Klubben lånade ut 20-åringen till division 1-nykomlingen Åtvidabergs FF.

Där har han fått precis vad han önskade: speltid. Johansson har varit gjuten i startelvan och framträtt i samtliga 15 matcher.

Samtidigt har det varit höljt i dunkel om han skulle bli kvar i Östergötland i höst. Initialt sträckte sig låneavtalet klubbarna emellan enbart under de första 15 omgångarna i division 1, och Johansson stängde inte dörren för att återvända till Falkenbergs FF.

– Jag har pratat med Håkan (Nilsson), ”Tuve” (Tobias Tuvesson), Jonas (Axeldal) och innan Hasse (Eklund) lämnade så pratade jag även med honom. De har frågat hur jag har haft det och så, sa Johansson till HN i juni.

ANNONS

Nu står det klart att Johansson faktiskt blir kvar i Åtvidabergs FF. Martin Siggesjö, ordförande i Åtvidabergs FF, berättar för Östgöta-Correspondenten att talangen kommer att stanna året ut i ”Bruket”.

– Gabriel Johansson har vi förlängt lånet med så att det gäller säsongen ut. Det är vi såklart jättenöjda med, säger Siggesjö till tidningen.

Läs mer: Johansson nöjd med lånesejouren

ANNONS