Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trots förlusten mot IFK Norrköping vann FFF gruppen och tog sig vidare till kvartsfinal. Om det blir spel mot Mjällby eller inte kan beslutas under tisdagen.  Bild: Bildbyrån
Trots förlusten mot IFK Norrköping vann FFF gruppen och tog sig vidare till kvartsfinal. Om det blir spel mot Mjällby eller inte kan beslutas under tisdagen. Bild: Bildbyrån

FFF hoppfullt om cupspel trots förbundets dom

Kvartsfinalerna i Svenska cupen kan inte spelas den 1 juni. Men Falkenbergs FF tror ändå på cupspel under säsongen.

Folkhälsomyndighetens besked under fredagen, om att först i början av juni meddela när och hur elitfotbollen kan dra i gång, omöjliggör kvartsfinalspel för herrarna den 1 juni. Och tongångarna från Svensk Elitfotboll (Sef) var dystra. Sef-ordföranden Lars-Christer Olsson sa att han inte såg något annat alternativ än att hela turneringen ställs in.

Falkenbergs FF:s klubbchef Patrik Lundgren pratade med representanter från de övriga sju kvartsfinallagen under eftermiddagen.

- Alla vill att vi ska spela. Men förbundsstyrelsen kommer ta ett styrelsebeslut hur man kommer hantera Svenska cupen på tisdag nästa vecka, säger Lundgren.

Pessimistisk ordförande

Lars-Christer Olsson går närmare in på den komplicerade frågan.

– All vår verksamhet hänger dessutom ihop med den internationella verksamheten. En internationell kalender kommer att avgöra vad vi kan göra och inte göra i Sverige. Det ska finnas tid för landslagsspel och internationell klubblagsverksamhet till exempel. Då kan inte vi samtidigt bedriva vår egen verksamhet. Det är ett mycket mer komplicerat system än vad folk begriper.

Sef har hittills haft två videokonferenser med Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollförbundet, Elitfotboll dam och Folkhälsomyndigheten om när fotbollen kan återupptas.

– Vi har en verksamhet som är helt beroende av att komma i gång i juni för att kunna avsluta verksamheten före jul. Nu när man (Folkhälsomyndigheten) skjuter på nästa möte in i juni innebär att vi inte kan slutföra svenska cupen. Det innebär att vi inte har någon cupmästare att lansera i de internationella klubbtävlingarna, säger Olsson.

Tror att cupen kommer genomföras

Men klubbchef Lundgren är ändå mer hoppfull om att kunna genomföra cupspelet.

- Vi jobbar för att cupen kommer spelas. Vi är superladdade för att spela vidare i en cup som vi har gjort kanon i gruppspelet. Är man i kvartsfinalen vill man gå så långt som möjligt.

Hur skulle det kännas om det ställs in och ni blir blåsta på kvarten?

- Det skulle kännas supertråkigt. Jag har väldigt svårt att se att Svenska cupen kommer att ställas in. Man kommer göra så gott man bara kan för att vi ska kunna spela fotboll under året och då även hinna att få med Svenska cupen i spelprogrammet, säger Lundgren.

Läs mer: Ödesmöte om den allsvenska premiären

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här