FFF fick god hjälp till ny triumf

Publikrekord när Falkenberg tog emot BoIS

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Ett klockrent självmål och en touch. Det tackade Falkenbergs FF för och tog sin andra raka derbyseger mot Varbergs Bois. …– Och min fjärde raka mot Bois, påpekade FFF-tränaren Hasse Eklund.

Det är lätt att förstå boisarnas frustration. Återigen tog man ledningen i debyt, återigen fick man se FFF vända till vinst.

I den första halvleken lyckades Bois låsa fast FFF, skapade en mängd hörnor och fasta situationer.

– Det var inte alls den matchbild vi ville ha, sa Hasse Eklund. Det blev dåligt tempo och vi fick inte igång vårt passningsspel.

Så det var tämligen rättvist när Bois tog ledningen. Ett inlägg från Jakob Olsson hittade fram till Gabriel Altemark Vanneryr, som först skickade bollen i stolpen och sedan hängde in returen, högt bakom Hampus Nilsson.

ANNONS

FFF:s kvittering var turlig och väldigt psykologiskt viktig. Med bara tre minuter kvar av halvleken satsade Christoffer Carlsson på skott.

– Ja, skott och skott, det var lika mycket ett inläggsförsök, erkände "Stoffe".

Bollen prickade skallen på Oliver Stanisic, grundlurade Joakim Wulff i målet och 1–1 var ett faktum.

– Som en kopia på förra mötet, när Falkenberg också fick ett sent mål, suckade Bois-tränaren Jörgen Wålemark. Riktigt tungt för vår del.

Andra halvlek bjöd på mer kamp än skönspel. Som helhet var det en klart mer andefattig match än det förra mötet i Varberg.

– Jag håller med, sa segerskytten Erik Pärsson. Det var väl inte så vackert att titta på, men strunt i det, vi fick en ny trepoängare.

Avgörandet kom med bara fyra minuter kvar av ordinarie matchtid. Dominic Chatto in hopparen Enock Kwakwa broderade sig snyggt igenom på vänsterkanten och Kwakwa serverade en passning snett-inåt-bakåt.

Där dök Erik Pärsson upp och sköt. Och via Anton Liljenbäck letade sig bollen in bakom Joakim Wulff.

– Helt otroligt, två mål som Falkenberg får via touch på våra gubbar. Maken till oflyt får man leta efter, muttrade Bois-målvakten.

– Jag är stolt över killarnas insats, men otroligt besviken över matchutgången, summerade Jörgen Wålemark.

ANNONS

– I andra halvlek var det jämnt, båda lagen hade sina chanser och vi kunde lika gärna ha vunnit.

Kanske tänkte han främst på Jakob Olssons inlägg, som Altemark Vanneryr nickade över i utmärkt läge.

– Visst hade vi flyt med våra mål. Men vi har en rätt god form och en stor tro på vårt kunnande, sa Hasse Eklund. Då berörs vi inte så mycket av att vi kommer i underläge.

ANNONS