Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

210518 Falkenbergs Axel Norén under fotbollsmatchen i Superettan mellan Landskrona och Falkenberg den 18 maj 2021 i Landskrona. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0192
Axel Norén tycker att FFF ska släppa tabelläget och ta en match i taget. Bild: PETTER ARVIDSON

FFF fast på undre halvan: ”Måste släppa tabellen och ta en match i taget”

Sex omgångar in ligger FFF elva i Superettan.
Då tycker Axel Norén att laget ska släppa tabelläget.
– Vi får försöka ta en match i taget. Ta tre poäng varje match som kommer, säger mittbacken.

FFF är tillbaka i Superettan, men har ett tydligt mål om att laget vill ta sig tillbaka upp i Allsvenskan. Men sex poäng på sex omgångar är inget facit som skrämmer motståndarna, en rad som även innehåller två förluster mot nykomlingar från division 1.

– Det är tufft att förlora mot vilket lag det än är och det är tufft att vi ligger där vi ligger. Men jag tycker nästan att vi måste släppa tabellen och försöka ta en match i taget. Ta tre poäng varje match som kommer nu, sen får man jobba utifrån det, säger Axel Norén.

”Vi måste döda matcherna”

Mittbacken menar att det var surt med en förlust direkt efter segern senast mot Örgryte, men tror inte att nederlaget berodde på några brister i självförtroendet eller energin.

– Vi måste döda matcherna. Vi har 1–0 och de gör två mål med 15 minuter kvar och vi måste gå för 2–0 i stället för att de får komma nära, säger Norén.

Fyra förluster första sex inget bra facit

Mittfältaren Christoffer Carlsson är inne på samma spår.

– Vi ska bara fortsätta köra och inte gräva ner oss. (Fyra förluster på sex matcher) är inte jättebra. Den här matchen speglar Östermatchen egentligen. Vi får hitta på något när vi tar ledningen, då är det bara att fortsätta köra och gå med hög press så länge vi orkar.

Mittfältaren tror att inledningen till viss del kan förklaras med att det är ett FFF med en hel del nya spelare.

– Det är klart. Om du kollar Landskrona och Värnamo som ligger i toppen och kommer från division 1 så har de inte så mycket rotation på spelare sedan förra året. Det är klart att ett samspelat lag är väldigt viktigt. Jag vet inte hur många vi är kvar från förra året i dagens startelva, fyra–fem kanske. Det tar lite tid, säger han.

”Kommer inga poäng är det skitsamma hur spelet ser ut”

”Stoffe” menar att han inte riktigt kan sätta fingret på till vad som inte stämmer, men att det bara är att ladda om för nästa match mot Vasalund i helgen.

– Det är bitar som är bra i spelet men det är klart att kommer det inga poäng så är det skitsamma hur det ser ut i spelet. Det är det vi spelar för åt och det vi vill komma åt. Så vi gnuggar vidare.

FFF ligger efter sex omgångar elva i tabellen, med fem poäng upp till Gif Sundsvall på positiv kvalplats.

Läs mer: FFF tappade till ny tung förlust: ”Det känns jävligt jobbigt”

Läs mer: FFF föll tungt mot nykomlingen – här är spelarbetygen

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här