Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

FFF förstärker med ny vänsterback

FFF värvar Tobias Englund från IFK Värnamo. – Jag har haft koll på honom sedan han var 15 år, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

På fredagskvällen blev det klart att Falkenbergs FF förstärker truppen med Tobias Englund.
27-åringen har spelat i IFK Värnamo i hela sitt liv och har främst använts som vänsterback men kan även spela yttermittfältare.
– När jag var distriktsledare för Hallandslaget en gång i tiden var Tobias med. Han har alltid varit en intressant spelare, otroligt fylld med energi och ger alltid hundra procent, säger Håkan Nilsson.
– Han har funnit i mina listor ett ex antal år.
Håkan Nilsson trodde att Tobias Englund skulle bli Värnamo trogen. Men efter den gångna säsongen gick kontraktet ut med smålandsklubben. Nilsson tog kontakt innan jul och nu har ytterbacken tecknat ett tvåårskontrakt med FFF.
– Jag kände att jag kommit till en punkt där jag ville prova något annat. Jag vill utvecklas som både spelare och människa, säger Englund.
Hur vill du beskriva dig som spelare?
– Jag ger mycket energi till laget, jag arbetar över stora ytor både offensivt och defensivt. Och så snackar och styr jag ganska mycket på plan, säger Englund som varit lagkapten i Värnamo i fyra år. 
Han känner väl till Superettan efter mängder av säsonger med Värnamo.
- Det är en fantastiskt tuff serie. Men kan Falkenberg hitta tillbaka till sina grunder och sin trygghet kan man nå långt, säger Englund som imponerades av den nya arenan vid besöket i Falkenberg.
- Fantastiskt fin, det var riktigt roligt att gå runt där, säger Englund som flyttar till Falkenberg och ansluter vid träningsstart nästa vecka.
Det innebär att Falkenberg förstärker sin vänstersida. Och kanske att Johannes Vall får lämna ifrån sig sin vänsterbackplats.
– Det är upp till Hasse Eklund att formera laget, om vem han anser passa bäst som vänsterback eller vänstermittfältare, säger Nilsson och menar att båda spelarna kan användas på de positionerna.
Englund har tecknat ett tvåårskontrakt.
Men värvningen betyder inte att klubben värvat färdigt inför säsongen 2017.
– Det handlar att få ihop det med ekonomin. Men jag hoppas lösa en forward till, säger Håkan Nilsson.
Dessutom kan Thomas Juel-Nielsen säljas då dansken vill bort från klubben.