FFF förstärker från kommunen

Lars-Eric Nilsson sitter kvar som ordförande ett år till i Falkenbergs FF och får nytt sällskap.

ANNONS
|

FOTBOLL: Superettan

– Jag tar ett år i taget nu.

Falkenbergs FF:s årsmöte gick snabbt lett av Gekås vd Jan Wallberg, som ville hem till tisdagskvällens avsnitt av Ullared...

En styrelsenyhet presenterades. Fyllnadsvalet efter Pär Zetterberg, som lämnade i höstas, blev Rolf Landholm, den förre kommunchefen.

– En duktig person som kan tillföra vår styrelse mycket. Han har stort fotbollsintresse och är kunnig i ekonomi, säger Lars-Eric.

Och så kan han väl kommunen också...

– Så är det ju.

Rolf Landholm själv blev positivt överraskad när frågan kom.

– Den kom lägligt när jag slutat på kommunen. Jag ser fram emot detta. Jag har styrelsebakgrund där jag bott tidigare, i en bordtennisförening i Eksjö och i en basketförening i Nyköping.

ANNONS

Och så har Rolf Landholm som kommunchef varit involverad i byggnaden av Falcon Alkoholfri Arena.

– Det känns roligt att få komma tillbaka hit igen, säger han.

Lars-Eric Nilsson berättade för den mer eller mindre fulltaliga publiken i mediarummet i Falcon Alkoholfri Arena att klubben nu har 855 medlemmar. Han fick också förklara hur styrelsen tänkt i och med den negativa budgeten på 1,6 miljoner.

– Vi satsar för att vara bland de tre bästa och inom två år vara tillbaka i Allsvenskan.

Efter årsmötet presenterades de nya spelarna och sportchefen Håkan Nilsson berättade att av 24 kontrakterade spelare hade 14 falkenbergsanknytning och de belönades med kvällens största applåd.

Tränaren Hasse Eklund fick beskriva hur starten på säsongen varit och han talade varmt om resan till Ljusdal och övernattningen i Bollnäs inför cupmatchen mot Ytterhoghdal.

– Att se hur gruppens dynamik var gjorde mig varm om hjärtat. Det var en sådan sammanhållning och sådan energi. I gruppen 2016 fanns de öar där spelare umgicks. Jag kan redan se hur sammanhållningen är bättre. Den kommer att ge oss måna poäng år.

Han avslöjade också att laget kommer att satsa ännu mer på individuell träning i och med Tobias Tuvessons återkomst. Tuvesson kommer att syssla med analys.

ANNONS

Som vanligt delades det ut priser. Hasse "Kullen" Svenssons minne gick till Edy Sylisufaj, Bertil "Puskas" Karlsson minne gick till Jimmy Sibelius, Johan Wernersson minne till Jonathan Olofsson och Svenssons Urs pris till bästa FFFare gick till Jesper Karlsson, liksom YWPs pris i samma kategori. Karlsson kom haltande och tog emot priset och missar cupmatchen mot gamla laget Falkenberg till helgen.

ANNONS