Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

FFF föll mot Vasalund – hörnmål innan halvtid sänkte de gulvita

FFF lyckades inte komma ur sin negativa säsongsinledning hemma mot Vasalund.
Ett hörnmål precis innan halvtid blev blytung, och FFF reste sig aldrig efter det.
– Det kommer olägligt. Nu kommer det på en extra tilläggsminut som de får från ingenstans, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

Den tunga säsongsinledningen för FFF fortsätter. Hemma mot Vasalund blev det på nytt förlust, den här gången med 0–3.

Det trots att Falkenberg inledde bäst. I den första halvleken träffade både Edi Sylisufaj och Adam Bergmark Wiberg stolpen, den sistnämndes skott träffade insidan av målramen och anfallaren fick se bollen retligt rulla längs med mållinjen innan den rullade ut för kortlinjen.

– Vi gör en jävligt bra första halvlek, och som du ser själv, vi har två stolpträffar. Hade vi fått in 2–0 så tror jag att vi hade dödat matchen där. Men tydligen vill inte bollen in och det har mycket med självförtroendet att göra, säger Sylisufaj.

Blytung mål kom efter tilläggstiden var över

I stället kom ett blytungt baklängesmål när Vasalunds Alexander Andue petade in bollen vid en hörna med första halvlekens sista spark.

FFF-lägret argumenterade för att halvleken borde blåsts av innan hörnan, då målet kom en bra bit in på den andra tilläggsminuten efter att fjärdedomaren aviserat en extra minut i den första akten. Hasse Eklund hade en diskussion med fjärdedomaren om det, men fick inget tillfredställande svar.

– Det är lite den perioden vi är inne i, säger FFF-tränaren och fortsätter:

– Jag frågade var kom den extra minuten ifrån, och då sa han att det var en frispark. Men den frisparken är inte en minut lång, ansåg jag, men han hade inget svar på det. Det är väl typiskt. Samtidigt, om de får en hörna ska vi kunna hålla undan och vara heta och inte låta dem få det målet. Det är speciellt viktigt precis innan paus att vara på tårna.

Två tunga baklängesmål i andra halvlek

FFF visade initiativ i början av andra, men snart kom nästa smäll. Linus Borgström blev stressad av en motståndare och spelade rakt på Alexander Andue som kunde avancera och dra ett tungt skott som gick ribba in. När Axel Norén sedan spelade på en motståndare så Vasalund kunde kontra in 3–0 med kvarten kvar kändes det som spiken i kistan.

– När det blir 3–0 med femton kvar så rinner luften ur oss. Men vi försöker i alla fall, Anton (Wede) hade en ribbträff men det är tufft, det är tufft, säger Sylisufaj.

Ribbträff vid inlägg närmsta FFF kom reducering

Trots flera offensiva byten fick inte FFF till någon utdelning, utan matchen slutade med en blytung 3–0-förlust. Det närmsta en reducering man kom, förutom inlägget från Wede som touchade ribban, en nick från nära håll av Kwame Kizito.

– Det är bara att gå upp på hästen igen och kriga sig upp. Vi kan inte bara ge upp och sluta spela fotboll, det är inte en väg vi tar. Vi är ett kämpande lag och jag lovar att vi kommer vända det här, säger Edi Sylisufaj.

– Den här lilla turen att få med oss har vi ganska mycket emot oss. Sen är målen vi släpper in inte bra, vi tappar bollen i fel lägen och sen så straffar de oss hårt. Samtidigt blir det lite så när vi försöker spela, att det kommer vara lite felpass då och då, men just i dag så blir det tyvärr att de straffar oss hårt, säger målvakten Viktor Noring.

”Det är klart att det är en tuff period”

Tränaren Hasse Eklund tycker ändå att hans lag försökte in i det sista att komma tillbaka in i matchen.

– Det är klart att det är en tuff period när deras skott går ribba in och våra går ribba ut. Men grabbarna får jobba hårt för att försöka vända det och jag får försöka titta på mina lösningar på vad jag kan göra för att skapa trygghet och stabilitet och en bättre organisation än vad vi har i dag.

Läs mer: Hasse Eklund: ”Kommer komma mycket gnäll – det får vi hålla ifrån oss”

Läs mer: Noring manar till lugn: ”Det finns inte att man ska sätta krisstämpel”

Läs mer: Svaga insatser när FFF föll blytungt igen - här är HN:s betyg

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här