Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det blir inget träningsläger i Spanien för Falkenberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Falkenbergs träningsläger i Spanien ställs in

Falkenberg skulle egentligen åka på träningsläger i Salou, Spanien, under måndagen. Nu tvingas klubben stanna hemma på grund av coronaviruset.

Det har länge varit oklart om huruvida Falkenberg kommer kunna åka på det inplanerade träningslägret i Salou, Spanien. Under torsdagsförmiddagen kom till slut beslutet att klubben tänker stanna hemma.

- Det finns helt enkelt för många risker med att åka ner, så därför är det inte så konstigt att vi nu bestämt oss för att stanna hemma, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

Beslutet att stanna hemma togs efter långt övervägande.

- Vi har avvaktat för att se vad myndigheterna kommer med för rekommendationer. Och idag blev vi avrådda att åka och då fattade vi också beslutet, säger Håkan Nilsson.

Vad betyder detta för lagets uppladdning?

- Vi får väl ladda upp på konstgräsplanen i Vinberg istället. Såklart hade vi hellre velat träna i sol och 20 graders värme. Men jag är inte bitter, det är många som har det värre.

Spelarna är besvikna

Spelarna fick beskedet i omklädningsrummet innan dagens träning. Och enligt lagets yttermittfältare Karl Söderström kom nyheten inte helt som en blixt från klar himmel.

- Vi spelare har pratat om att vi förmodligen inte skulle komma iväg ett ganska bra tag. Man har ju följt nyhetsrapporteringen och sett hur viruset spridit sig allt mer, säger han.

Trots att beslutet var relativt väntat var det med tunga steg som Söderström och kompani gick ut på träningen.

- Självklart är jag jättebesviken. Träningslägret är ju som ett ljus i en annars lång och grå försäsong, säger Söderström och fortsätter:

- Träningslägret är också en möjlighet för spelartruppen att svetsas samman ännu mer. Nu är vi redan ett bra gäng, men såklart kommer det påverka sammanhållningen att vi inte kommer iväg.

Ska ni göra något annat för att svetsa samman laget?

- Vi har inte bestämt något konkret än, men vi kommer absolut hitta på något tillsammans. Även om det inte blir en vecka i Spanien.

Söderström väljer att tänka positivt

Karl Söderström är en av de spelare i Falkenberg som har barn. Enligt honom har diskussionen om att åka eller inte åka varit extra påtaglig bland lagets pappor.

- Givetvis hade jag åkt om myndigheterna sa att det var grönt. Men för oss med barn skulle det såklart varit extra jobbigt att behöva sitta i karantän.

Han fortsätter:

- Så, en positiv grej med den inställda resan är att flera spelarfruar säkerligen blir glada av att få lite avlastning där hemma.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här