Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs FF och Edi Sylisufaj fick se sig besegrade med uddamålet i kvartsfinalen i Svenska cupen på bortaplan mot Mjällby AIF.  Bild: MAGNUS LEJHALL
Falkenbergs FF och Edi Sylisufaj fick se sig besegrade med uddamålet i kvartsfinalen i Svenska cupen på bortaplan mot Mjällby AIF. Bild: MAGNUS LEJHALL

Falkenbergs FF utslaget ur Svenska cupen

Drömmen om en cuptitel och spel i Europa försvann. Ett decimerat Falkenbergs FF orkade inte stå emot Mjällby AIF och förlorade med 0-1.

Falkenbergs FF hade ett par halvchanser under den första delen av den första halvleken i Svenska cupen-kvartsfinalen mot Mjällby AIF.

Men matchminut 24 blev av den mer olyckliga sorten. Ett ihopslag mellan en Falkenbergsspelare och en Mjällbyspelare gjorde att bollen gick fram till en fristående Taylor Silverholt. Viktor Noring, som debuterade för Falkenbergs FF i målet, kom fel ut och fällde forwarden en bit utanför straffområdet. Och utvisningen var ett faktum.

Viktor Noring utvisad

– Det blir automatiskt att vi sjunker ner lite mer. De har övertaget med en man mer, hemmaplan och en skicklig spelare i Batanero som vi inte lyckas pressa, sa Hasse Eklund, tränare i Falkenbergs FF.

Hemmalaget tog logiskt över spelet och satte ett visst tryck mot inhoppande Johan Brattberg som bland annat stod för en svettig dubbelräddning innan halvtidsvilan.

Men tre minuter in på den andra halvleken kom matchens enda mål. Falkenbergsförsvaret agerade passivt på en hörna och tillät Taylor Silverholt nicka in inlägget tämligen ostört.

Falkenbergs FF hade svårt att få till några ordentliga anfall därefter. När det blev fasta situationer lyfte man upp stora delar av laget och Gabriel Johansson var nära att kvittera, men nätkänningen uteblev. Även fast 1-0 stod sig i hemmalagets favör matchen ut fanns det flera ljuspunkter hos Hasse Eklund.

Slutspelat i Svenska cupen för Falkenbergs FF

– Det var en bra match som vi genomför, där vi kom i ett tufft läge tidigt. Vi gav chansen till några spelare som tog den. De ville verkligen visa upp sig, sa Falkenbergstränaren och fortsatte sitt resonemang:

– Man kunde se att många saknat att spela match under en lång tid. Jag var imponerad av de som inte varit i spel alls så som Lorik (Ademi), Melker (Nilsson, Moki (Ahmadi), Gabbe (Johansson) och Englund (Tobias) som gjort ett inhopp.

Hur summerar du er insats i cupen?

– Vårt mål var att gå vidare från gruppen och det klarade vi. Det är bara tråkigt att det blir som det blir med så många matcher på kort tid. Det blir tufft för alla lag att ställa upp med det bästa laget då folk är trötta och slitna. Men jag är nöjd med vårt cupspel detta år, avslutade Hasse Eklund.

Läs mer: Gabriel Johansson imponerade på Hasse Eklund

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här