Falkenbergs FF tog poäng mot Hammarby IF

En poäng mot Hammarby efter 1-1 (0-1) på Tele 2 Arena. Men det kunde mycket väl varit tre pinnar in på Falkenbergs FF konto istället.

|

Falkenbergs FF fick en drömstart mot Hammarby. John Björkengren vann bollen efter ett hopslag fram till Karl Söderström. Han hittade fram med en fin djupledsboll till Christoffer Carlsson som kom till avslut, men Hammarbys målvakt Davor Blazevic räddade. Retur lämnades och en framrusande Anton Wede kunde raka in ledningsmålet i öppet mål efter tio minuters spel. Det var Wedes andra mål på lika många matcher, då säsongens första i Allsvenskan kom senast mot Örebro.

Dessförinnan hade Falkenbergs FF spelmässigt också inlett piggt, där man hanterade hemmalagets höga press bra.

– Jag är nöjd med vår första halvlek. Vi genomför den på ett bra sätt och skapar flera bra lägen. Men jag är lite besviken på domarteamet som ger oss en varning tidigt för maskning. Det känns som de har förutfattade meningar att vi bara ska grisa. Det förstörde vår spelidé då vi vill rulla kort till backlinjen från målvakt, sa Hasse Eklund, Falkenbergs FF:s tränare.

Falkenbergs FF ledde i halvtid mot Hammarby

Kvitteringsjakten från Hammarbys sida kändes tämligen ofarlig. Det kom ett par distansskott, som inte träffade mål. För Falkenbergs FF:s del kom man till ett par farliga omställningar, som bland annat genererade ett par hörnor. Under vissa stunder var det gästerna som hade ett tydligt spelövertag, trillade boll inom lagdelarna och tvingade Hammarby till att arbeta hårt i försvaret. Falkenbergs FF gick till halvtidsvilan med 1–0-ledningen.

Kalle Söderström hittade målskytten Wede med en väl avvägd passning ett par minuter in på den andra halvleken, men Wede fick inte till skottet. Hammarby blerv lite jobbigare, lite tyngre och tryckte ned Falkenbergs FF rätt långt ned. Då och då var det lite smårörigt i gästernas försvar. Man lyckades att slå undan, men då oftast utan någon adressat på bollen.

– Hammarby fick bra effekt på sina byten och lyckas trycka tillbaka oss. Vi hamnar väldigt långt bak och får tillbaka bollen ganska direkt.

Målvaktsbyte i Falkenbergs FF

Viktor Noring tvingades utgå efter 69 minuter och inhoppande Johan Brattberg sattes på prov nästan per omgående. Målvakten gjorde en mycket fin parad när Gustav Ludwigsson kom fri. Hammarbyanfallet fortsatte och efter att ha bytt kant och ett par korta passningar fick Alexander Kacaniklic bollen. Skottet styrdes via en Falkenbergsspelare och hittade in lågt vid den bortre stolpen utom Johan Brattbergs räckhåll i minut 72.

Hemmalagets press intensifierades efter kvitteringen. Falkenberg hade för en stund svårt att hålla bollen inom laget och fick fokusera på det defensiva arbetet. Men de gulklädda hade ett par kontringslägen, som man dock inte lyckades förvalta.

Det blev inga fler mål och Falkenbergs FF fick med sig en poäng från Stockholm.

– En poäng är bra för oss då vi kämpar i slutet av tabellen. Sett över 90 minuter är det bra då vi håller en förlustsvit som är viktig, avslutade Hasse Eklund.

Krönika: 2020 års upplaga av Falkenbergs FF är bättre än fjolårets

Betygen: Mittfältarna i Falkenbergs FF var bäst