201025 Falkenbergs tränare Hasse Eklund under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Falkenberg den 25 oktober 2020 i Kalmar.Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0025
201025 Falkenbergs tränare Hasse Eklund under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Falkenberg den 25 oktober 2020 i Kalmar.Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0025 Bild: SUVAD MRKONJIC

Falkenbergs FF ställs mot formstarkt Djurgården

Nästjumbon Falkenbergs FF ställs mot topplaget Djurgården. Då manar Hasse Eklund till noggrannhet.
– Det går inte att slappna av, säger FFF-tränaren.

ANNONS
|

Ny match och nya viktiga poäng står på spel. Falkenbergs FF ligger näst sist i allsvenskan, på bättre målskillnad än Kalmar FF. Ett Kalmar FF som FFF kryssade mot i den förra omgången.

– Vi är såklart besvikna efter Kalmar-matchen, men samtidigt samlade vi poäng och kom lite närmare konkurrenterna ovanför. Det är bra. Det är bra stämning och gott mod i grabbarna, säger tränare Hasse Eklund.

Den poängen, kan du se den som en vunnen i stället för två förlorade såhär i efterhand?

– Känslan är nog mer att det var två förlorade. Vi försökte åtminstone vinna matchen och driva spelet. Vi har en jättebra chans i slutet. Oavgjort är kanske rättvist. Det är ett ställningskrig och mycket kamp. Vi behöver ha fler trepoängare.

ANNONS

Bottenlag i den förra omgången, raka motsatsen i den här. Djurgården gästar Falcon Alkoholfri Arena på söndag och det är en formstark motståndare. I sina tre senaste matcher har tabelltvåan slagit toppkonkurrenterna Malmö FF (3–2), IK Sirius (4–0) och BK Häcken (2–0).

– Det gäller att vi har ett lag som jobbar till hundra procent och tillsammans. Vi vet om att vi möter en stark motståndare, så det går inte att slappna av. De chanserna vi får i den här matchen gäller att ta vara på, och att vi inte gör som i Kalmar då vi missade de chanserna. Vi behöver ha lite bättre effektivitet och sätta dit dem.

Är det ”fel” läge att möta Djurgården?

– Man kan alltid spekulera i det och de har slagit tre konkurrenter på kort tid. Vi får hoppas att de underskattar oss. De har fin form, men det är alltid en ny match som ska spelas och det gäller att vi får matchen efter våra premisser. Att vi kan styra den så mycket som möjligt.

Inför Kalmar-matchen sa du att ni inte skulle parkera någon buss, hur blir det nu?

– Vi vill gärna försöka kliva fram och ta chansen på vår hemmaplan. Vi spelar på gräs och det är lite annorlunda för dem. Det kanske blir perioder där de har bollen och trycker tillbaka oss. Vi vill gärna testa deras defensiv för de är bättre offensivt med många spännande spelare. Det gäller att låta deras backlinje jobba så att de offensiva spelarna inte får ha bollen för mycket.

ANNONS

Falkenbergs FF är det laget – tillsammans med Kalmar FF, Östersunds FK och AIK – som gjort färst mål den här säsongen. Eklund hade gärna önskat att målproduktionen varit bättre. Å andra sidan skulle tränaren vara glad vid uddamålsseger och hållen nolla.

– Det är klart att vi vill göra fler mål. Men sedan har vi en motståndare som gör allt för att förhindra det. Jag skulle samtidigt vara nöjd om vi kan vinna en match med 1–0. Det räcker för mig. Tidigare har vi släppt in ganska mycket mål. Det har vi stabiliserat nu. När defensiven har satt sig får vi jobba på att vässa offensiven.

Mycket tyder på att det blir en liknande startelva som mot Kalmar FF och i matchen dessförinnan, i 2–1-segern mot Örebro. Skadeläget är ungefär detsamma. Gustaf Nilsson och Lorik Ademi är indisponibla samt att Melker Nilsson är sjuk. Utöver dem är Tim Erlandsson och Kwame Kizitio fortsatt borta.

Men ett tillskott får FFF till matchen mot Djurgården. 300 åskådare kommer att få ta plats på Falcon Alkoholfri Arenas läktare.

– Det ska bli kul. Hoppas att de är på hugget, att de saknat fotbollen och hejar fram oss efter bästa förmåga, säger Hasse Eklund.

ANNONS

Läs mer: Målvakten öppen för att stanna i FFF

ANNONS