Tibor Brink Joza väntas ta Tobias Karlssons plats i backlinjen mot Blåvitt.
Tibor Brink Joza väntas ta Tobias Karlssons plats i backlinjen mot Blåvitt. Bild: KRISTER ANDERSSON

Falkenbergs FF sliter med det mentala spelet

Falkenbergs FF är i stort poängbehov. Tibor Brink Joza tror att det kan lossna. Redan mot IFK Göteborg.

ANNONS
|

När till och med målvakten gör mål mot en förstår man att Falkenberg är ett lag som inte direkt har marginalerna med sig.

– Hade han (Anders Lindegaard i HIF) inte gjort mål så hade den väl domaren fått den i huvudet och i mål. Det är den turen vi har nu, motståndarna gör mål på allt, säger Brink Joza om 2-2-kvitteringen i förra omgången.

”Har en bra chans mot Blåvitt”

Tabelläget gör att FFF kämpar inte minst med den mentala biten.

– Klart de senaste resultaten sätter sig. Men nu är det ny match. Blåvitt är kanske inte ett lag som släpper till i slutet, men får vi upp energin har vi bra chans att plocka poäng mot dem, säger ”Tibbe” som tog Tobias Karlssons plats på träningen bredvid Calle Johansson och Sander van Looy.

ANNONS

– Vi har inte fått startelvan, men det känns naturligt att komma in på den platsen, så jag är förberedd, säger han.

Blåvitt, den här gången med Jakob Johansson med i truppen, har spelat in tio poäng på nio matcher och kryssade senast mot Hammarby efter sent straffmål från Hosam Aiesh.

– Och vi har ju inte fått någon straff hittills i år, så det kan absolut bli en, säger tränaren Hasse Eklund om varför träningen avslutades med straffsparkar.

Han tror att FFF kan hota IFK. I fjol i serien blev det två 1-1-matcher.

– Det kanske är läge nu. De sliter med sitt spel och har väl inte fått in de poängen de behöver. Samtidigt är det en svår bortamatch mot ett storlag. Blåvitt är konsekventa och försöker driva spelet hela tiden. Det blir ett bra test för vårt försvarsspel.

Eklund säger att viljan finns i laget.

– Det är en del av fotbollen. Vi vill ju vinna. Ibland är man rädd om poängen och blir för defensivt. Vi har pratat om det, att spela vårt spel i 90 minuter - och hela vägen in. Hela laget är aktiva och vill hitta lösningarna, säger Hasse Eklund.

ANNONS

Förutom de redan långtidsskadade spelarna vilade Tobias Karlsson från träningen. Inte heller Nsima Peters revben är okej.

Den 29 juli öppnar transferfönstret. FFF måste värva en ersättare till Kwame Kizito. Och kanske ytterligare någon spelare.

– Vi tittar hela tiden på möjligheter, men det där är Håkans (Nilsson) jobb, säger Hasse Eklund.

Ett namn kan vi i all fall plocka bort. Mustafa El Kabir som tidigare har tränat med FFF.

– Han själv har sagt att han vill utomlands och tjäna pengar i slutet av sin karriär, säger Eklund.

Elvan på träningen: Viktor Noring - Tibor Brink Joza, Calle Johansson, Sander van Looy - Tobias Englund, John Björkengren, Marcus Mathiesen, Anton Wede - Edi Sylisufaj, John Chibuike, Christoffer Carlsson

ANNONS