Målvakten Nadeem Omar är uttagen till Iraks U19-landslag.
Målvakten Nadeem Omar är uttagen till Iraks U19-landslag. Bild: Lollo Skagerfält

Falkenbergs FF:s målvakt Nadeem Omar uttagen i Iraks U19-landslag

Falkenbergs FF:s tredjemålvakt, Nadeem Omar har blivit uttagen till Iraks U19-landslag.
– Jag blev väldigt chockad, säger 18-åringen som fick samtal från landslagsledningen efter matchen mot Djurgården.

ANNONS
|

Det fattas lite pappersarbete. Sedan är Nadeem Omar spelklar för det irakiska U19-landslaget. Han har blivit uttagen till ett landslagsläger.

Tredjemålvakten, som är född i Mosul men flydde till Sverige vid sex års ålder, har funnits med i FFF-truppen en gång denna säsong - mot Djurgården. Det snappade irakiska landslagsledningen upp och Omar fick därefter ett samtal.

– Jag blev väldigt chockad. De ringde mig dagen efter matchen mot Djurgården. Jag tänkte att det måste vara någon som skämtar med mig. Jag gav dem farsans nummer så ringde de honom istället, säger Omar med ett skratt.

Hans pappa, Nader har själv varit målvakt i irakiska storklubben Al-Mosal FC. Nader bekräftade för sin son att det inte var ett skämt.

ANNONS

– Då kändes det såklart riktigt roligt. Det ska bli kul att testa någonting nytt och utmana sig själv.

Lägret pågår mellan 10 och 31 augusti. Landslaget inleder i Bagdad men Omar ansluter när truppen beger sig till Qatar.

När Hallands Nyheter når målvaktslöftet är han på väg hem från Stockholm. Där har han besökt irakiska ambassaden för att fixa passet.

– Jag har dubbla medborgarskap men var tvungen att förnya mitt irakiska pass. Förhoppningsvis är allt klart inom de kommande dagarna. När det är klart flyger jag ner till Qatar. Jag är lite flygrädd men det ska nog gå bra.

På lägret slåss Omar om en plats i truppen till höstens asiatiska mästerskap för U19-landslagen. Irak inleder i en grupp med Japan, Sydkorea och Bahrain.

– Målet är att komma med där. Jag tror att jag har bra chanser. Det känns som att de har haft ett extra öga på mig och tror på mig. Och det har känts väldigt bra i klubblaget den senaste tiden.

ANNONS