Falkenbergs FF:s Jacob Ericsson om petningen

Ifjol en stöttepelare som startade samtliga matcher. Denna säsong har varit något helt annat för Falkenbergs FF:s Jacob Ericsson. - Det är frustrerande, säger Jacob Ericsson.

ANNONS
|

Under den allsvenska säsongen 2019 fanns Jacob Ericsson med i startelvan i alla 30 matcher. Och han spelade 2697 minuter av 2700 möjliga ordinarie spelminuter. Ett minst sagt imponerande facit.

Han fick Falkenbergs FF-tränaren Hasse Eklunds förtroende inledningsvis av Allsvenskan 2020 och startade i de fem första matcherna. Två starter och inhopp på de fyra efterföljande matcher.

Jacob Ericsson har tappat sin startplats

Därefter har kantlöparen satts åt sidan. Sex inhopp, varav det längsta var 45 minuter i 2-4-förlusten mot IF Elfsborg, två matcher där han varit kvar på bänken hela matchen och mot Malmö FF fanns han inte med i truppen.

– Det är en helt annan situation som jag självklart inte är nöjd med. Det är klart att när du spelat alla matcher och varit en viktig spelare är man inte van att sitta vid sidan. Jag vill spela och hjälpa laget, säger Jacob Ericsson.

ANNONS

Har Hasse (Eklund) sagt varför du petats?

– Det får du ta med honom. Vi har haft lite snack, men det har inte varit så mycket. Han har sina tankar och idéer. Jag är redo och känner mig i form. Man kan inte göra mer än att visa på träningen. Jag är fortfarande samma spelare som startade alla matcher förra året.

Falkenbergs FF-tränaren ger sin syn på konkurrenssituationen på vänsterkanten.

– Just nu känner vi att (Tobias) Englund är lite bättre, men Jacob krigar på ett bra sätt. Det är ingen stor sak. De skulle kunna ha andra roller, men bägge två är bäst i positionen som wing-back, säger Hasse Eklund.

Han menar att det ska vara hård konkurrens i en elitförening. Samtidigt är Eklund belåten med det Ericsson levererar på planen.

– Vi har en dialog hela tiden. Det är jobbigt rent mentalt för Jacob när man varit en startspelare, men det går fort i fotboll. De minuter han får i sina inhopp är han fokuserad och jag är jättenöjd med det han presterar.

Falkenbergs FF vill förlänga med Jacob Ericsson

Tvåårskontraktet som Jacob Ericsson kritade på för Falkenbergs FF börjar lida mot sitt slut, närmare bestämt vid årsskiftet. Den vänsterfotade 26-åringen tänker så här om framtiden:

ANNONS

– Håkan (Nilsson, sportchef i Falkenbergs FF) har sagt att de vill förlänga med mig. Sen när de tar kontakten får vi se. Jag har mitt fokus på hösten, att ta en plats och hjälpa laget, säger Ericsson och fortsätter:

– Jag trivs jättebra i Falkenberg. Vi måste rädda kontraktet. Efter det får man ta ett beslut.

LÄS MER:John Björkengren erbjuden nytt kontrakt av Falkenbergs FF

ANNONS