Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson har en mobiltelefon som alltid går varm.
Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson har en mobiltelefon som alltid går varm. Bild: KRISTER ANDERSSON

Falkenbergs FF söker kvalitet och överväger även lån

På onsdag öppnar sommarens transferfönster i Sverige. Vad har Falkenbergs FF på gång är det många som undrar. - En bra fråga, som jag inte kommer kunna svara på ännu, säger sportchefen Håkan Nilsson.

ANNONS
|

Det är dagen efter matchen mot IFK Norrköping och känslorna kring resultatet 3-3 har inte riktigt svalnat.

– Vi tyckte vi blev halvt rånade igår, så är det, säger Håkan Nilsson, vars mobiltelefon brukar gå varm, men särskilt nu eftersom transferfönstret för övergångar öppnar på onsdag fram tills 25 augusti.

Kwame Kizito, värvningen från BK Häcken, skadade sig som bekant redan i första matchen. Så en anfallsförstärkning borde logiskt vara på väg in, även om Edi Sylisufaj levererat fem mål på nio spelade matcher.

Kommer ni presentera något redan på onsdag?

– Om vi skulle ha något klart presenterar vi det så fort det går. Sen om det blir på onsdag eller när transferfönstret stänger tänker jag inte svara på idag. Jag kan inte svara på det heller, säger Håkan och fortsätter:

ANNONS

– Oavsett om fönstret är öppet eller stängt finns det ett antal spelare att välja mellan. Men man jobbar väl på några fåtal mer än att man jobbar på femton stycken.

Tittar du på svenska marknaden eller utomlands?

– Det finns ju vissa restriktioner utomlands. Spelare utanför EU får inte resa in förrän 31 augusti, vilket begränsar en del. Men vi tittar inte bara på den svenska marknaden nej.

– Utomlands finns det samtidigt de som inte spelat fotboll sen februari eller mars månad. Ska de spelarna in och spela tre matcher i veckan? Det får man ta stor hänsyn till också. Risken är att de går sönder. Det är en ganska stor parameter.

Rutin, ungdom eller mitt emellan - vilken ålder är det som gäller?

– Det är kvalitet vi tittar på ingen siffra.

Kan det bli aktuellt med lån, exempelvis Gustaf Nilsson?

– Endera det gäller Gustaf eller någon annan spelare är vi öppna för lån också. Kizito är förhoppningsvis igång till nästa säsong, inte i början men säkert tidigt, så vi tittar även på lån ja.

Har Gustafs namn varit på tapeten?

– Vi skulle inte säga nej till Niclas Eliasson i Bristol City innan deras säsong drar igång igen. Alla spelare som spelat i Falkenberg har jag kontinuerlig kontakt med.

ANNONS
ANNONS