Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Falkenbergs FF möter Hammarby IF i Allsvenskan

Ett bakslag på den ömmande hälsenan. En frustrerad Gustaf Nilsson väntar på svar från MR-röntgen. Falkenbergs FF-forwarden missar matchen mot Hammarby IF.

Gustaf Nilsson spelade 90 minuter i de fyra första matcherna i sin återkomst till Falkenbergs FF. Men i lagets två senaste matcher, Varbergs Bois och IK Sirius, har Nilsson inte funnits med i matchtruppen.

Gustaf Nilsson missar matchen mot Hammarby

Och samma scenarion upprepas mot Hammarby IF. Detta då forwardens drabbats av ett bakslag med sin hälsena.

– Jag försökte träna i torsdags, men det blev värre. Det drog till lite i hälsena och vad. Jag vill inte säga för mycket eftersom jag inte vet status i nuläget. Jag har gjort magnetröntgen och väntar på svar som ska komma under de kommande dagarna, säger Gustaf Nilsson som haltade betänkligt vid sidan av planen när övriga laget genomförde den sista träningen inför söndagens allsvenska match.

Vad är det för känslor som du upplever just nu?

– Det är helt sjukt frustrerande. Jag ville komma hit och spela fotboll, hjälpa till och istället får man sitta på läktaren och titta. Det är förjävligt.

Falkenbergs FF-tränaren Hasse Eklund ger sin syn på forwardens frånvaro.

– Självklart känns det inte bra. Först tog vi hit Kizito som blev skadad direkt. I somras kom Gustaf hit för att öka bredden i offensiven och nu är han också skadad. Men man får bara gilla läget, säger Hasse Eklund.

En som däremot är tillbaka och redo för spel är Marcus Mathisen. Mittfältaren har varit borta i en månad och missat fyra matcher, efter att ha klivit av efter knappa timmen i bortamatchen mot Malmö FF. Han har rehabiliterat baksida lår som var anledningen till frånvaron.

– Det är alltid jobbigt att vara skadad. Det är en lurig skada och man är lite rädd för att dra ut den igen. Under de första träningarna kände jag att jag inte riktigt vågade, men så fort man börjar spela så glömmer man allting, säger Marcus Mathisen.

Marcus Mathisen ersätter avstängd John Björkengren

Med John Björkengren avstängd och utifrån hur det såg ut på spelövningarna lär Marcus Mathisen kliva in i startelvan.

– Det har känts bra i nästan två veckor. Man har börjat sakna det när man ser hur grabbarna sliter där ute.

Säsongens föregående möte med Hammarby IF i början av augusti slutade 1-1.

– Hammarby kommer försöka styra spelet som gillar att spela bra fotboll. Vi ska försöka stressa dem och ha eget bollinnehav, säger Mathisen och fortsätter i sin matchanalys:

– De lagen som ligger i botten tar lite fler poäng än vad de gjorde förra året. Vi vet att vi gör det bra på hösten. Det gäller att vara kompakta och förhoppningsvis komma upp lite mer i banan.

Läs mer: Hoppet nästan ute för Falkenbergs FF och Varbergs Bois

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här