Falkenbergs FF laddar för rafflande slutomgång

Falkenbergs FF vet vad som krävs i sista omgången. - Det är Falkenbergsläge. Vinna eller försvinna. Situationen känns igen, säger tränare Hasse Eklund.

ANNONS
|

Den sista träningen före matchen mot Mjällby och det var kallt i luften. Edi Sylisufaj körde ändå passet i shorts - som vanligt.

– Det är tufft. Planerna är tunga, så det sliter mer på kroppen, säger Edi som har en bra känsla inför sista seriematchen:

– Vi har stor chans att klara det. Det är bara gå ut och köra, inte bromsa alls. Förra året var vi i samma sits. Det var bara vi som trodde på det, fortsätter Edi.

Då var det Nsima Peter som räddade laget på övertid med matchens enda mål mot AFC Eskilstuna. Den här gången saknas han.

ANNONS

– Tråkigt att jag inte kan spela. Jag visste om det så fort jag fick det gula kortet (mot Helsingborg), säger Nsima som är avstängd.

Gustaf Nilsson klev av träningen

Dessutom är Gustaf Nilsson ett frågetecken. Klockan 11.53 klev han av lördagens träning med känning i vaden.

– Han hade även småproblem i slutet av Helsingborg. Vi får utvärdera och se om han är tillräckligt bra för att kunna spela, säger Eklund som är medveten om att ”livlinorna nu är slut”.

– Vi är med i matchen och det är vi glada för. Men vi vet om förutsättningarna och vi måste vinna vår match. Och vi möter Mjällby, vilket blir svårt, då de är formstarkast i Allsvenskan och siktar på en fjärde plats.

Samtidigt behöver FFF få hjälp av BK Häcken som möter Kalmar FF.

– Vi kommer vara uppdaterade såklart, men det absolut viktigaste är att vi vinner vår match, menar Hasse.

– Vi har satt oss själva i den här situationen. Normalt ska Mjällby vara en enklare motståndare, men nu har de gått bra och tillhört toppen. Dessutom har vi mött Elfsborg och Norrköping. Plus Helsingborg. Så det har varit tuffa slutmatcher på det sättet. Men vill vi vara kvar måste vi vinna.

ANNONS

Just varningen på Nsima Peter blev dyr för FFF.

– Man är lite orolig. Ibland viftar domarna mycket med korten, ibland inte alls. Jag önskar vi hade fler alternativ. Nsima har ju en bra känsla eftersom han avgjorde förra året. Men han får göra det i kvalet i stället, säger Hasse.

Oavsett vad som händer på söndag, vet du redan vad du gör nästa säsong?

– Ja, det har jag väl ganska klart för mig, men det är inget jag vill gå ut med nu. Jag känner att det är viktigt att lägga fokus på rätt saker, och för mig och spelarna är det den här matchen.

Edi Sylisufaj har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med FFF.

Men han svarar lika fåordigt.

– Jag vet inte vad som händer, det får du ta med min agent. Allt sånt tar jag efter säsongen.

Men spelar du kvar om det skulle bli superettan?

– Det vågar jag inte svara på än.

ANNONS