Grégoire Amiot (i blått) under sin tid i Bourg-en-Bresse.
Grégoire Amiot (i blått) under sin tid i Bourg-en-Bresse. Bild: ROMAIN LAFABREGUE

Falkenbergs FF lånar franske mittbacken Grégoire Amiot

Falkenbergs FF nöjde sig inte med Axel Norén från Gelfe under transferfönstrets sista dag. En halvtimme innan midnatt blev det klart med Grégoire Amiot, 25-årig fransk mittback som lånas in från nederländska högstaligaklubben Fortuna Sittard.

ANNONS
|

– Det blev ganska sent men det känns jättebra, säger Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson.

Allt färdigställdes med en halvtimme kvar av övergångsfönstret. Sedan presenterades Grégoire Amiot under onsdagseftermiddagen.

Kan värva Grégoire Amiot permanent

– Allt var väl i stort sett varit klart sedan innan men papperna skickades inte förrän halv tolv, säger Nilsson.

Det rör sig om ett låneavtal med Amiots klubb Fortuna Sittard. Det sträcker sig säsongen ut men därefter finns även en option att värva mittbacken.

– Klarar vi oss kvar i Allsvenskan och både han och vi känner att det har fungerat så finns det en option med ett kontrakt som sträcker sig till 2022.

ANNONS

Den gångna säsongen spelade Amiot nio matcher i nederländska högstaligan Eredevise. Dessförinnan tillhörde han franska andraligalagen Bourg-en-Bresse och Reims.

Falkenberg har redan, utöver lånet av Gustaf Nilsson från Häcken, värvat en mittback under sommarens fönster. Axel Norén hämtades in från Gefle.

Vill hjälpa kvar klubben i Allsvenskan

Men den franske mittbacken Amiot fyller ett tomrum för FFF.

– Vi har hela tiden letat efter en vänsterfotad mittback. Dessutom känner vi att vi är känsliga för skador i backlinjen. Därför känns det bra att få in Grégoire.

Amiot själv är laddad på att göra sin debut i den gulvita tröjan. Han har tidigare spelat med svenskarna Emil Hansson och Tesfaldet Tekie som förberett honom.

– De gav mig bra feedback om klubben och ligan. Jag har alltid varit intresserad av Skandinavien så jag vet att allsvenskan är en bra liga. Detta blir en bra möjlighet för mig, säger mittbacken till FFF:s hemsida.

Även om han är en del koll är det mesta nytt för 25-åringen.

– Jag är väldigt glad över att få flytta och upptäckta en ny liga, en ny kultur och ett nytt land. Det gick väldigt fort. Första kontakten med klubben var för två dagar sen, säger Amiot och fortsätter:

ANNONS

– Det behövde gå snabbt och jag hade väldigt bra kontakt med klubben och tränaren (Hasse Eklund), som sade att han verkligen ville ha mig. Jag ser fram emot att spela och ha kul i klubben. Mitt mål är att hjälpa klubben kvar i högstaligan.

ANNONS