Falkenbergs FF kryssade mot Varbergs Bois i träningsderbyt

FFF såg ut att ta hem årets först vinst i derbyt mot Bois. Men med bara minuter kvar av ordinarie matchtid tappade de ledningen till en kvittering.
– De pressade oss till misstag och fick tag i bollen, säger tränare Hasse Eklund.

ANNONS
|

Falkenbergs FF var starkast i inledningen av träningsderbyt, som med anledning av de halländska fotbollsplanernas ohållbara förutsättningar flyttades till Ryda fotbollshall i Borås. Matchens första minuter dominerades av de gulklädda där Edi Sylisufaj bommade ett jätteläge där FFF hade kunnat ta ledningen i ett tidigt skede. Men skottet sköts utanför.

– Jag borde placerat den i bortre, men jag var lite för stressad, säger han.

Nytt drömmål för Sylisufaj

Edi Sylisufaj skulle dock få sin revansch. Ungefär lika tidigt in i den andra halvleken bröt han in från vänster och tryckte stabilt av mot bortre hörnet. Sylisufaj kan addera ett nytt drömmål till listan.

ANNONS

– Jag fick ett bra pass av Adam på kanten, det är min specialitet att vika in och skjuta. Det är jag bra på, det ska jag inte klaga på.

En kanonträff för anfallaren, som nu är målskytt två matcher i rad.

– Det var fint. Det är jag som är anfallare, det är jag som ska göra målen. Jag har mycket att ge och det är bara att köra. Det är alltid kul att göra mål och man får självförtroende.

Eklund: ”Därför spelar vi lite naivt”

Falkenberg fick alltså sin ledning ändå, trots att Bois hade arbetat sig in i matchen och i stort sett tagit över. Och tränare Hasse Eklund tycker inte att laget kom loss riktigt på det sätt han hade önskat.

– Men det var en jättebra genomkörare. Det är det vi har de här träningarna för, för att få ett kvitto på var vi står, säger han och fortsätter:

– Vi är inne i en fas nu där vi vill jobba med vårt passningsspel och därför spelar vi lite naivt emellanåt. Men jag vill hellre jobba med de bitarna så att vi lär oss det, för det är två månader kvar till serien börjar så vi kommer att bygga upp det här spelet steg för steg.

ANNONS

I mitten av den andra halvleken gjorde Bois ett superbyte. Sju spelare ut, som strax därefter blev åtta när Luke Le Roux tvingades kliva av planen efter en skada. Falkenberg tänkte däremot annorlunda och bytte endast ut nykomlingen Oliver Hintsa.

– Vi hade inte så många spelare att gå runt på. Det är bättre att de får ta ut sig rejält och att de får ta det lite lugnt sedan eftersom vädret är som det är. Bättre att de får pressa sig lite. Det märktes på slutet, att sista kvarten-tjugo minuterna var det många som var trötta i vårt lag. Men det är bättre att de får sig en rejäl genomkörare, säger Eklund.

Bois med sen kvittering

FFF lyckades inte hålla nollan till slutsignal. I 87:e minuten kvitterade Bois genom Rasmus Cronvall. 1-1.

– Vi tappade lite momentum där. I stället för att fortsätta framåt och sätta ännu mer tryck på deras försvarsspel så lyckades de komma in i matchen för att vi spelade lite korta bollar. De fick betalt genom sitt presspel. De pressade oss till misstag och fick tag i bollen.

Enligt Falkenbergs ende målskytt är det ändå en match att vara nöjd med. Framför allt börjar de hitta rätt i lagdynamiken.

ANNONS

– Jag känner att vi har något på gång. Vi spelade bra i dag. I första halvlek var vi mindre bra, men i andra halvlek höjde vi upp oss så det var en helt okej match, säger Sylisufaj och fortsätter:

– Vi har en riktigt bra sammanhållning. Vi går alla åt ett och samma håll.

Highlights: Sylisufajs kanonträff – se det nya drömmålet från derbyt

Läs mer: Karlsson Adjei väntar fortfarande på första målet

Mer från matchen: Se reprisen från träningsderbyt mellan Bois och FFF här

ANNONS