Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Bergmark Wiberg är mållös sedan cupsuccén. Bild: KRISTER ANDERSSON
Adam Bergmark Wiberg är mållös sedan cupsuccén. Bild: KRISTER ANDERSSON

Falkenbergs FF har offensiven i fokus inför mötet med Brage

Noll gjorda mål i premiären och bara sex spelare har hittat nätet under 2021. Det gäller att FFF får fart på offensiven för att också få fart på poängsamlandet.
– Fortsätter vi spela bra så kommer resultaten också till slut, säger Adam Bergmark Wiberg.

Få såg nog Falkenbergs FF:s offensiv som ett problem under cupspelet. Sex gjorda mål på tre matcher, med två allsvenska motståndare, imponerade. Men samtliga gjordes av en och samma spelare, Adam Bergmark Wiberg.

Annars har det varit tunnsått med gulklädda målskyttar. Endast sex spelare har hittat nätet under året.

– Vi kommer börja göra mål, det är ingen stress, säger Bergmark Wiberg som avslutade träningens matchspel med att missa öppet mål från tio meter.

Känner du någon press?

– Man kan säga så här. Jag vet att jag har en viktig roll och det är jag som ska stå för majoriteten av målen. Samtidigt så finns det andra som kan kliva fram och hitta nätet om inte jag gör det.

Har slipat på offensiven

Sedan premiärförlusten mot Gais har det varit offensiven som legat i fokus för laget.

– Det har egentligen släpat efter under hela försäsongen, vi har inte jobbat så mycket med spelet i sista tredjedelen. Den här veckan har vi verkligen lagt fokus på det och jag hoppas att det ska synas redan mot Brage, säger tränare Hasse Eklund och fortsätter:

– Det gäller att vi kan fördela målskyttet lite bättre och att vi kan ta oss fram i lägena. Vi behöver vara mer bestämda i vårt offensiva spel och mer distinkta i avsluten, det är något som vi jobbar hårt med.

Han kan glädja sig åt att ha en stor trupp att tillgå. Bortsett från långtidsskadade duon Tim Erlandsson och Kwame Kizito saknas endast Matthew Garbett. Nyzeeländaren fanns med på träningen, men med en gipsad arm.

– Han fick en smäll mot Gais. Det är ingen fraktur, men läkaren tyckte att han skulle ha gips i tio dagar så han stannar hemma, säger sportchef Håkan Nilsson.

Av träningen att döma blir det en förändring jämfört med premiären då Kalle Björklund ser ut att ersätta Axel Norén i mittförsvaret.

– Försvarsspelet är jag nöjd med och hoppas att det kan fortsätta så med ett annat typ av motstånd, säger Hasse Eklund.

Vad blir viktigt mot Brage?

– De jobbar hårt och gnuggar på. Så är det i Superettan och det går inte att tro att man ska spela ut motståndet, man får kriga och brotta ner dem. Sen tror jag att vårt tempo ska kunna ge utdelning i slutet men då gäller det att dra upp tempot och få Brage att slita hårt i 60 minuter.

FFF:s startelva på fredagens träning

Viktor Noring - Linus Borgström, Kalle Björklund, Tobias Karlsson, Tobias Englund - Christoffer Carlsson, Samuel Adrian, Melker Nilsson - Oliver Hintsa, Adam Bergmark Wiberg, Edi Sylisufaj

Läs mer: Betygen till FFF-spelarna efter förlusten mot Gais

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här