Falkenbergs FF genrep mot Mjällby ställs in

Flera spelare i Falkenbergs FF uppvisade förkylningssymtom och genrepet mot Mjällby ställdes in. Men alla provsvar hittills har varit negativa.
– Det känns ganska bra, säger sportchef Håkan Nilsson.

ANNONS
|

Falkenbergs FF har bara en dryg vecka kvar till premiären av Superettan mot Gais. På långfredagen skulle de sista detaljerna ha slipats på mot Mjällby.

Men det blev ingen resa till Listerlandet. Matchen ställdes in.

– Det är ett antal spelare i vår trupp som har förkylningssymtom, det handlar om minst fyra spelare, sa sportchef Håkan Nilsson på torsdagsförmiddagen.

Vilka spelare det handlade om ville inte Nilsson delge, men han hoppades att samtliga provsvar skulle komma under fredagen.

Vid 18-tiden på långfredagen hade nästan alla provsvar kommit. Inget av dem var covid-19-positivt.

– Samtliga provsvar vi har fått är negativa, säger Nilsson.

ANNONS

Hur många till är det som ni ska få svar på?

– Mig veterligen är det ytterligare två som inte fått svar. De som är testade är negativa och jag vet i varje fall två som inte har fått svaren ännu. Det känns ganska bra.

På torsdagen var Nilsson hoppfull om att genrepet mot Mjällby skulle bli av en annan dag om samtliga test visade sig vara negativa. Det blir dock ingen ytterligare match före premiären nästa helg.

– Det blir ingen match. Vi kommer att träna på påskdagen och annandag påsk. Det blir ingen match innan Gais nästa helg. Jag ringde runt lite i går (läs skärtorsdagen) och de flesta har redan bokat genrep.

Hur betydelsefullt är det att ha ett genrep inför säsongen?

– Vinner vi mot Gais kommer jag säga att det inte har någon betydelse alls. Skulle vi förlora kanske det blir någon kommentar från Falkenbergs sida om att vi tyvärr missade genrepet. Jag har ingen aning, säger Nilsson.

ANNONS