Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/18

Falkenbergs FF förlorade mot Hammarby med 1-3

En upphävd offside. Det blev startskottet på Falkenbergs FF tapp mot Hammarby IF. Sex minuter senare var vändningen ett faktum.
– Vi är inte tillräckligt påkopplade, sa Jacob Ericsson, efter 1-3-förlusten.

Hammarby slog en boll på djupet mot Gustav Ludwigson. Falkenbergs FF försökte ställa offside. Men Jacob Ericsson upphävde den. Hammarbyanfallaren kom in i straffområdet, gick på avslut, som styrdes in av Jacob Ericsson. Kvitteringen var ett faktum.

– Jag ligger lite och släpar där. Det går snabbt, men jag har inte sett målet än, sa Jacob Ericsson om situationen som låg bakom 1-1-målet i den 60:e minuten, och fortsatte:

– Styrningen är det bara oflyt. Man försöker göra allting för att inte släppa in mål.

Sex minuter senare kom Hammarbys andra mål. Även där brast det i försvarsspelet när inhoppande Tobias Karlsson (Carl Johansson tvingades kliva av i första med ljumskproblem, som dock ska kunna vara med i nästa allsvenska omgång enligt Hasse Eklund) missade markeringen på Aron Johansson.

Hammarby vann med 3-1 mot Falkenbergs FF

Slutresultatet fastställdes på stopptid när Aron Johansson kontrade, fälldes av Viktor Noring och förvaltade straffen på bästa sätt.

I skuggan av förlusten och som i slutändan blev en parentes stod Anton Wede för ett av säsongens snyggaste mål av Falkenbergs FF. En skolbokskontring där tre FFF-spelare var involverade innan Wede vek in i planen, klippte till bollen som borrade sig in i det bortre krysset.

Hasse Eklund besviken efter bottennappet

Falkenbergs FF:s-tränare Hasse Eklund var väldigt missnöjd med den allsvenska jumbons insats.

– Vår prestation är en besvikelse. Vi är inte bra i första halvlek, men har ändå med oss 1-0 i halvtid. Vi har chans att rätta till inställning och attityd, sa Hasse Eklund.

Hur kan det komma sig att spelarna inte är påkopplade?

– Det är den frågan vi brottas med. Vi pumpar upp dem innan match och vi pumpar upp dem i paus. Vi har inte tillräcklig desperation över 90 minuter. Vi tillåter oss att gå ner och det räcker att två, tre spelare går ned sig en period så är vi illa ute. Många har väntat på speltid och vill, så får man chansen och då gäller det att man tar den.

Men enligt Falkenbergs FF-tränaren var det inte bara hans eget lag som stod för en svag insats på Falcon Alkoholfri Arena.

– Jag tycker inte att Hammarby är bra heller. Det är en motståndare vi absolut kan matcha och ta poäng ifrån, och helst alla tre, avslutade Hasse Eklund.

Krönika: Tappad ledning får inte släta över den usla insatsen

Läs mer: Otäcka smällar sänkte FFF-spelaren

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här