Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Falkenbergs FF föll mot Elfsborg i Svenska cupen

Med en snittålder på 22,5 år tog sig Falkenbergs FF an IF Elfsborg i Svenska cupen. Trots två nya mål av lånet Adam Bergmark Wiberg slutade matchen i förlust och uttåg ur cupen.
– Givetvis tråkigt att förlora men jag tycker att vi blir bättre för match som går, säger Hasse Eklund.

Falkenberg inledde starkast och förde spelet till en början. Ändå var det Elfsborg som tog ledningen.

Efter halvtimmen spelad kunde Rasmus Alm raka in bollen i öppet mål efter ett stolpskott från Marokhy Ndione.

Framåt hotade Elliot Hintsa med en lite för sned volleyträff. Närmare än så kom inte Falkenberg i den första halvleken.

Men det dröjde inte lång tid av matchens andra halva innan FFF var ikapp. Adam Bergmark Wiberg nådde högst på ett fint inlägg av Tobias Englund och nickade in kvitteringen i den 48:e minuten.

– Jag fick en bra yta och det var bara att lyfta in den till Adam. Det var snyggt av honom att trycka dit den, säger assistmakaren Englund som tillsammans med Viktor Noring var de enda FFF-spelarna över 30 år.

– Det är kul med lite ungt. Det är många nya och hungriga som vill vara med och kriga. Och det krävs om vi ska vara med där uppe i toppen. Men vi har lite att lära när vi släpper in lite för enkla mål ibland.

Elfsborg tog tillbaka ledningen direkt

Enkla mål, ja. Två minuter efter Bergmark Wibergs kvittering, i planen andra ända, nickade Johan Larsson dit 2–1 efter tveksamt och passivt försvarsspel från FFF.

– Vi måste bli mer resoluta och kanske hellre skicka iväg bollen åt all världens väg istället att för att försöka spela den, säger Englund.

Hasse Eklund instämmer:

– Vi måste bli tuffare i eget straffområde. Det har vi märkt nu när vi mött lite bättre lag och det är något vi definitivt kommer arbeta för att bli bättre på.

Just den här tuffheten saknades på flera håll under matchen. Kalle Söderström och Anton Wedes stod över matchen på grund av magproblem. Dessutom fick den rutinerade duon Tobias Karlsson och Christoffer Carlsson ta plats på bänken.

Hasse Eklund valde istället att ge förtroende till ungtuppar som exempelvis Matthew Garbett och Linus Borgström. Startelvans snittålder landade på 22,5 år.

– Det syntes att vi vägde lite för lätt och saknade rutin i vissa situationer men det kommer komma. Det försvann nästan en startelva från ifjol, så att det är nya killar som ska in och man måste ge dem lite tid. Ibland blir det lite missar, men det är bättre att de kommer nu än i seriespelet.

Bergmark Wiberg slog till igen

Simon Strand utökade hemmalagets ledning med fem minuter kvar att spela. Det såg ut att bli slutresultatet men Bergmark Wiberg ville inte stanna på fem mål i årets cupgruppspel. Genom ett distinkt avslut gjorde han sitt andra för dagen och sjätte totalt.

Målet väckte hopp hos FFF men matchen slutade i en 3–2-förlust. I och med Degerfors seger mot Utsikten spelade resultatet ingen roll för vidare avancemang men FFF får nöja sig med en tredjeplats i gruppen.

– Det är klart att vi ville gå vidare men nu fick vi tre bra matcher och vi får nöjda med det. Nu handlar det om att lägga allt fokus på seriestarten om en månad, avslutar Eklund.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här