Tobias Englund bjöd på en euforisk målgest efter sitt kalasmål.
Tobias Englund bjöd på en euforisk målgest efter sitt kalasmål. Bild: Fredrik Carlsson

Falkenbergs FF föll mot Örebro SK - trots Englunds kalasmål

Tobias Englund slog till med ett volleymål mot Örebro SK. I euforin firade han sin fullträff med en oväntad målgest.
– Fullständig blackout, säger han och skrattar.

ANNONS
|

Falkenbergs FF fick inte jubla efter 90 minuter den här gången heller. Under den första kvarten kom laget inte riktigt upp i önskad nivå och ÖSK dominerade hemma på Behrn Arena.

– Första kvarten är riktigt dålig från vår sida. Då är vi inte riktigt med när de startar aggressivt och hungrigt och vi är ”slow starters”. Men jag tycker att vi kommer tillbaka efter det och jämnar ut spelet, säger tränare Hasse Eklund.

Vänsterbacken Tobias Englund är inne på samma spår.

– Vi var lite segstartade första 15 där vi inte riktigt får igång vårt spel. Men därefter tycker jag att vi hittar lite hål i dem, börjar luckra upp dem och skapar lite farligheter. De blir lite tillbakapressade. Sedan får vi 1-0 och går in med en ganska hyfsad känsla inför andra halvlek, säger Englund.

ANNONS

Det är inga överord han använder om sitt mål, Tobias Englund. Precis före halvtid drog vänsterbacken till på volley och det var bara för ÖSK:s nye målvakt Bobby Allain att titta på.

– Målet får jag vara nöjd med. Jag har sagt till de andra att det var en rensning, men nu får jag revidera det till en lyckoträff. Det var gött att damma dit den, säger han och skrattar.

Målet var en sak, firandet en annan. Englund jublade, gick ner på knä och därifrån såg det ut som han spände ”pilbågen” och sköt iväg en osynlig pil, ungefär som den tidigare spanske landslagsanfallaren Dani Güiza gjorde en gång i tiden.

– Fullständig blackout, men det kändes ganska bra.

Du har varierat dina målgester, det är aldrig något inövat?

– Det är alltid det första som dyker upp i huvudet, sedan får det bli vad det blir. Det är kul att man glädja någon. Det är inte så ofta jag gör mål

Andra halvlek var händelserik. Det började med att Edi Sylisufaj orsakade en straff. Den räddade Viktor Noring. I anfallet som följde fixade Sylisufaj straff. Men då sköt han utanför.

Det verkade ge ÖSK vind i seglen. Hemmalaget gjorde därefter tre mål inom loppet av ett par ynka minuter och vann träningsmatchen med 3-1.

ANNONS

– Jag tycker att vi är bra och har bra kontroll fram till att vi missar straffen. Sedan gör Örebro ett par byten och visar att de har bra bredd på sin trupp. De får ett annat tryck, säger Eklund och fortsätter:

– I stället för 2-0 får de lite energi av vår straffmiss. Då har vi en period där vi spelar dåligt försvarsspel och det känns som de straffar oss hårt under den perioden. Det känns som att vi borde fått ett annat resultat med oss. Vi får ta lärdom av detta.

Läs mer: Sylisufaj brände straff: ”Gick många tankar i huvudet”

ANNONS